Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 09:40

Κ. Μητσοτάκης για κλιματική κρίση: Υπάρχουν σημεία που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι – Όσα πρέπει να γίνουν

Γράφτηκε από την
Κ. Μητσοτάκης για κλιματική κρίση: Υπάρχουν σημεία που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι – Όσα πρέπει να γίνουνΤις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση ανέπτυξεσε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμεριζόμενος την αγανάκτηση, όπως είπε, των πληγέντων από τις πρόσφατες θεομηνίες.

“Πρέπει να σας πω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας, έτσι όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Είναι πραγματικά, είναι λογικό να υπάρχει μία στεναχώρια και να υπάρχει επίσης μία απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από αυτά τα οποία έχουμε μπορέσει να κάνουμε” τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντ. Σρόιτερ.

“Όπως είπα και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχω κι εγώ εντοπίσει αρκετά σημεία στα οποία μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι: και όσον αφορά στο συντονισμό μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης Β’ και Α’ βαθμού και ως προς τα προβλεπτικά μοντέλα τα οποία έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων -ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό, θα σας έλεγα ότι είναι και παγκόσμιο-, και ως προς την ενεργοποίηση αυτοματοποιημένων πρωτοκόλλων για τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά του στρατού, ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί πράγματι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων των πολιτών, αλλά και ως προς την ανάγκη, να εκπονήσουμε μια συνολική στρατηγική προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε κεντρικό επίπεδο” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τις βιαιοπραγίες του Αχιλλέα Μπέου και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν τον στηρίζει. “Ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε κόντρα στον υποψήφιο στον οποίο είχαμε δώσει μία διακριτική στήριξη” σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός μίλησε για έλλειψη τεκμηριωμένου λόγου και για την παρουσίαση ως νέου, μιας βιτρίνας που ανακυκλώνει τα παλιά. Εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα κάνουν μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση αλλά όπως είπε “μέχρι στιγμής “ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει“.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά είπε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τις συναντήσεις του με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, και εκτίμησε ότι και η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της να μην κόψει τις γέφυρες με την Ευρώπη αλλά σε ένα βαθμό και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των σχέσεων με την Ευρώπη, πιστεύω ότι και σε ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η σχέση Ηνωμένων Πολιτειών – Ελλάδας είναι γεωστρατηγική.

Πηγή: ertnews

 


NEWSLETTER