Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 12:45

Μητσοτάκης στους αγρότες: «Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις σε κλίμα καλής διάθεσης»

Μητσοτάκης στους αγρότες: «Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις σε κλίμα καλής διάθεσης»

Μία εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρόθεσή του είναι «να σας ακούσω όλους, εφόσον το επιθυμείτε, και να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα θέσετε».

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις» επεσήμανε και τόνισε η κυβέρνηση προσεγγίζει τη συνάντηση με «κλίμα καλής διάθεσης, όπως έχουμε αποδείξει τόσο καιρό».

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση του πως μπορεί να βρεθεί μία μέση λύση, η οποία να ικανοποιεί αιτήματα των αγροτών, αλλά και να σέβεται τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένος προβληματισμούς, αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός αφενός ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα» είπε, ειδικότερα.

Συμπληρώνοντας, σημείωσε πως είναι πολλοί οι κλάδοι που εκφράζουν προσδοκίες, αλλά η «κυβέρνηση πρέπει να βλέπει το όλον και να βλέπει τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ