Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 19:00

Μάντζος: Η Ελλάδα οφείλει να αποκρούει συγκαλυμμένες ή μη απειλές

«Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο, παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συμβάσεις, που εδώ και εκατό χρόνια καθορίζουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο τα σύνορα, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών.

Ο κ. Μάντζος σημείωσε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση επιβεβαιώνει την πάγια αναθεωρητική θέση της Τουρκίας και τις ανιστόρητες και παράνομες αιτιάσεις της για «αμφισβητούμενα νησιά» και «γκρίζες ζώνες».

«Η προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας να αποστεί από την ενάσκηση της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων της, που εκτείνονται άμεσα σε περιβαλλοντικό και ενεργειακό επίπεδο», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι η διαχρονική πατριωτική θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να αποκρούει τις συγκαλυμμένες ή μη απειλές και να προασπίζει ενεργά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών οργανισμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ