Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 14:54

Κικίλιας: Απαραίτητος ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Κικίλιας: Απαραίτητος ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Στη σημασία του συντονισμού των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε την προσοχή και την φροντίδα όλων των εμπλεκομένων φορέων μπροστά στη αντιπυρική περίοδο, κάνοντας λόγο για την ανάγκη «στενής συνεργασίας με καθαρό μυαλό».

Παράλληλα είπε, απευθυνόμενος στους αρμόδιους της Πολιτικής Προστασίας, ότι «πρέπει να δώσουμε την μάχη μας και να κάνουμε ταμείο στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις θα βρίσκονται παρούσες για κάθε ενδεχόμενο.

Τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

ΑΠΕ-ΜΠΕ