Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 14:15

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για την Κεντροαριστερά ζητούν Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για την Κεντροαριστερά ζητούν Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος (βίντεο)

Υπέρ της δημιουργίας νέου φορέα που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση από την Ν.Δ του Μητσοτάκη τάσσονται Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι μετά την κατάθεση πρότασης από τον Διονύση Τεμπονέρα για την έναρξη διαδικασίας διαμόρφωσης κοινού μετώπου, από τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αναμένεται να τεθεί θέμα δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες και ασφαλείς πληροφορίες, τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να θέσουν θέμα διενέργειας δημοψηφίσματος στη βάση του κόμματος για το μέλλον του χώρου.

Το ερώτημα που θα προτείνουν να τεθεί σε ψηφοφορία είναι το αν τα μέλη του κόμματος επιθυμούν να πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αίτημα αναμένεται να υποστηριχτεί και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να τεθεί και επισήμως στην επόμενη συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων κατά πάσα πιθανότητα της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίθεται να συγκαλέσει την συνεδρίαση της Κ.Ε στο τέλος του μήνα.

Πηγή: news247.gr