Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 15:59

Στίγκας: Να περάσουμε σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, διαφορετικά χανόμαστε

Στίγκας: Να περάσουμε σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, διαφορετικά χανόμαστε

«Πρέπει όχι μόνο να σώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά και να περάσουμε σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, διαφορετικά χανόμαστε. Η Ελλάδα επιβάλλεται να αποκτήσει μια κυβέρνηση εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της SIEMENS, ισχυρίστηκε ο κ. Στίγκας: «Οι Γερμανοί ξανάρχονται ή μήπως δεν έφυγαν ποτέ; Δεν έχει προηγούμενο ο εξευτελισμός της Ελλάδας και της δικαιοσύνης, μετά την σκανδαλώδη απόφασή που έβγαλε πρόσφατα το Εφετείο Αθηνών, βάσει της οποίας παραγράφτηκε η υπόθεση Siemens που επί 34 χρόνια ταλανίζει τον τόπο.

Επί 34 χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να καταδικάσει τους υπαίτιους της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς στην Ελλάδα. Και όχι μόνο δεν τους καταδίκασε, αλλά και επιστρέφει και τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία ως προϊόντα δωροδοκίας, βίλες και λιμουζίνες που αντί να εκπέσουν υπέρ του πολύπαθου Δημοσίου, θα επιστραφούν στους πρώην κατηγορούμενους. Ακόμα και τα μετρητά που κατασχέθηκαν σε υπόπτους λογαριασμούς θα δοθούν πίσω, φυσικά μετά τόκων. Η δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα, κατά τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, ήταν για την εταιρεία πραγματικό χρυσωρυχείο. Με παράνομα μέσα η εταιρεία του Μονάχου έπαιρνε συμβόλαια του ελληνικού Δημοσίου».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» άσκησε έντονη κριτική σε ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας: «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, που εσχάτως μας αποκάλυψε πως δεν υπάρχει κόμμα που να μην έχει "μαύρα", έστειλαν σε εμάς, μεταξύ άλλων, μετά από πενήντα χρόνια μεταπολίτευση: 650 δισ χρέος, 15 χρόνια μνημόνια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, καταστροφή αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, αποβιομηχανοποίηση της χώρας, καταστροφή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταστροφή γης και δασών, ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας μέσω των πλειστηριασμών και ισλαμοποίηση της Ελλάδας».

Ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον Τειρεσία, σημειώνοντας: «Σάρκα και οστά παίρνει ο σχεδιασμός για την σύσταση του νέου κρατικού Τειρεσία, που θα λειτουργεί με τη μορφή δύο νέων ανεξάρτητων αρχών για την αναχαίτιση του κύματος των "κόκκινων" οφειλών που κινούνται πάνω από το φράγμα των 234 δισ. ευρώ. Το πληροφοριακό αυτό σύστημα θα λειτουργεί με ηλεκτρονικά συστήματα δημόσια και ιδιωτικά όπως η Τειρεσίας ΑΕ με σκοπό την ανταλλαγή βαθμολογιών και την δημιουργία νέας βαθμολογία για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων. Στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή του προέδρου και των μελών του συμβουλίου διοίκησης της ανεξάρτητης αρχής πιστοληπτικής αξιολόγησης, που θα έχει το βάρος της συγκέντρωσης των χρεών και μάλιστα πολλές πηγές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ενώ παράλληλα θα βαθμολογεί την πιστοληπτική συμπεριφορά πολιτών και επιχειρήσεων».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην αμυντική πολεμική βιομηχανία, σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για την χώρα μας, έχουμε πολύ δρόμο».

Τέλος, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», υποστήριξε: «Εξακολουθείτε την εθνοκτόνο πολιτική κατά των μικρομεσαίων και του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας. Καταντήσατε την Ελλάδα νεκροταφείο επιχειρήσεων μηδενικής παραγωγής. Μόνο καφετέριες, φούρνοι και σουβλατζίδικα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ