Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 20:56

Ρευστό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση, κόντρες και εξώδικα (βίντεο)

Ρευστό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση, κόντρες και εξώδικα (βίντεο)

Τοπίο στην ομίχλη παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξελίξεις να παραπέμπουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές αν θα κατατεθεί πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Προς το παρόν, το ρήγμα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα των «87» φαίνεται αγεφύρωτο, ενώ γρίφο αποτελεί το τι θα πράξει ο Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή, με ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία.

Μοιάζει κάποιες στιγμές να φτάνει εκτός ορίων η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης. Ευθεία αμφισβήτηση του Παύλου Πολάκη προς την ηγεσία, επικρίσεις στελεχών από τους «87» που κάποιοι, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης ζητούν παραίτηση του προέδρου, αντεγκλήσεις και συνεχιζόμενη κόντρα στο διαδίκτυο, ακόμα και καταγγελίες από στελέχη όπως της Κατερίνας Νοτοπούλου για διαδικτυακό μπούλινγκ, εξώδικο το οποίο απέστειλε η Όλγα Γεροβασίλη για εις βάρος της, όπως δηλώνει, διαδικτυακές αναφορές.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει σε παρέμβασή του, να ζητήσει αφενός να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές, αφετέρου, είναι σαφές ότι προειδοποιεί αμφισβητίες κι επικριτές για το τι θα ακολουθήσει με τις αλλαγές που προωθούνται για το Καταστατικό Συνέδριο. Ως εκ τούτου, η Κεντρική Επιτροπή που θα προηγηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι η «μητέρα των μαχών» στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αφορά στο μέλλον του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης η Κ.Ο., και παρότι αφορά επισήμως στον προγραμματισμό κοινοβουλευτικού έργου όπως γίνεται σε κάθε έναρξη κοινοβουλευτικής περιόδου, μέσα στο εκρηκτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί αποκτούν ιδιαίτερο νόημα τα μηνύματα που θα επιλέξει να στείλει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν θα παραστεί δια ζώσης αλλά είτε μέσω μηνύματος που θα στείλει, είτε διαδικτυακά.

Ξεχωριστή σημασία έχει και η σημερινή επίσκεψη Κασσελάκη στη νομαρχιακή Χανίων και τι θα πει απέναντι στα μέλη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομαρχιακή Χανίων, τόπο από όπου κατάγεται τόσο ο κ. Κασσελάκης όσο και ο κ. Πολάκης, είχε εκδώσει ανακοίνωση, μετά την αποπομπή του βουλευτή, ζητώντας την άμεση αποκατάστασή του. Στη δήλωσή του πάντως επέλεξε να εστιάσει στο δυστύχημα στο ΒΟΑΚ στα Χανιά, όπου έχασαν τη ζωή τους νεαρά παιδιά χαρακτηρίζοντας καρμανιόλα τον οδικό άξονα, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα εσωκομματικά είπε ότι είναι ανούσια μπροστά σε αυτό που διακυβεύεται στη χώρα.

Πηγή: ertnews.gr