Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 22:39

Συναγερμός στην Κρήτη: Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

Γράφτηκε από την

Τρία πύρινα μέτωπα "καίνε" την Κρήτη. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου. Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις αρχές της Κρήτης, καθώς τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, αργά το απόγευμα, ενώ μάλιστα πρόκειται για μία μεγάλη εστία που κινητοποίησε τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα η ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο να μην μπορούσε να την προσεγγίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγη ώρα είχε «σηκωθεί» το ελικόπτερο που πραγματοποίησε ρίψεις νερού ωστόσο όταν βράδιασε ήταν αδύνατο να συνεχίσει στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε ορεινό όγκο πάνω από τα χωριά Παναγιά, Γεράκι και Έμπαρος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Λίγη ώρα αργότερα δύο ακόμα πύρινα μέτωπα κινητοποίησαν την πυροσβεστική. Πρόκειται για μία φωτιά στις Ασίτες η οποία φαίνεται να καίει χορτολιβαδική έκτασης και μία πυρκαγιά στον οικισμό «Θησεάς» στο δήμο Μαλεβιζίου.

Και στις δύο αυτές εστίες έχουν σπεύσει πυροσβέστες που επιχειρούν τον περιορισμό τους.

Πηγή: news247.gr