Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 20:16

Κομισιόν: 14 εκατ. ευρώ για στήριξη πολιτιστικών χώρων στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Κομισιόν: 14 εκατ. ευρώ για στήριξη πολιτιστικών χώρων στην Ελλάδα


Η ευρωπαϊκή επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις τέχνης και ψυχαγωγίας που πλήγησαν από τον κορονοϊό

14 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη πολιτιστικών χώρων στην Ελλάδα ενέκρινε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας και έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

 Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη της απώλειας εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων που υπέστησαν οι δικαιούχοι λόγω του κλεισίματος και άλλων περιορισμών που επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Το σύστημα θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, ελάχιστη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Σκοπός του συστήματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους προκειμένου να διασφαλίσουν συνέχεια των δραστηριοτήτων τους.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία, όπως προβλέπεται από το προσωρινό πλαίσιο. Η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER