Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 10:44

Τον Δεκέμβριο το 11ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum

Γράφτηκε από την
Τον Δεκέμβριο το 11ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum

Από την Τετάρτη 1 έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το Μουσείο Μπενάκη, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Βρετανικό Συμβούλιο, διοργανώνουν το 11ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, με τίτλο «(Επανα)Προσδιορίζοντας το μουσείο του αύριο».


Στις θεματικές του φετινού συνεδρίου περιλαμβάνονται η βιωσιμότητα και οι ψηφιακές στρατηγικές, το μέλλον του περιεχομένου σε σχέση με τις συλλογές, την επιμέλεια και την αφήγηση, ο κοινωνικός αντίκτυπος των πολιτιστικών οργανισμών και ο ρόλος του μουσείου στην κλιματική κρίση.

Στη ενδέκατη κατά σειρά διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου, επαγγελματίες από τον διεθνή μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί θα διερευνήσουν τα παραπάνω ζητήματα μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων. Στο πλαίσιο διεξαγωγής του CoMuseum διοργανώνονται στις 2 και 3 Δεκεμβρίου διαδικτυακά εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού. Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοικτές από 15 έως 29 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του CoMuseum (http://thecomuseum.org).

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Polyeco Contemporary Art Initiative, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του ICOM Ελλάδος. Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι η Uni Systems S.M.S.A. και η Microsoft.


NEWSLETTER