Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 15:33

Ρίτα Αντωνοπούλου: «Ρώτησαν κάποτε ένα αστέρι» - Νέο τραγούδι

Ρίτα Αντωνοπούλου: «Ρώτησαν κάποτε ένα αστέρι» - Νέο τραγούδι

Η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει τραγουδήσει τους σπουδαιότερους στιχουργούς και ποιητές. Τον Νίκο Καββαδία, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον Οδυσσέα Ιωάννου και πολλούς ακόμα σημαντικούς δημιουργούς.

Στο νέο της τραγούδι «Ρώτησαν κάποτε ένα αστέρι» σε μουσική του Σταύρου Σιόλα, επιχειρεί για πρώτη φορά να γράψει στίχους και το αποτέλεσμα μας ξαφνιάζει με την ιδιαιτερότητα του.

Μια όμορφη ταραντέλα πάνω στην οποία ξεδιπλώνονται στίχοι που έρχονται από την παράδοση και έχουν μια ονειρική διάσταση.

Ένα εξαιρετικό πάντρεμα της μουσικής του Σταύρου Σιόλα με τον λόγο και τη φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου, που προλογίζει το επόμενο ολοκληρωμένο album της Ρίτας Αντωνοπούλου σε μουσική του Σταύρου Σιόλα και στίχους αρκετών σημαντικών δημιουργών που θα έρθει μέσα στη χρονιά.

 

"Είμαστε όλοι ένα, είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό...με τ' αστέρια, τα ποτάμια, τα βουνά...είμαστε όλοι ένα. Αυτό ήθελα να πω με τους στίχους που έγραψα στο Ρώτησαν κάποτε ένα αστέρι. Εσύ κι εγώ είμαστε ένα με τα πάντα."

 

Συντελεστές:

Κώστας Παρίσσης: Κιθάρες, μπάσο

Γιώργος Μακρής: Γκάιντα, φλογέρες

Βαγγέλης Καρίπης: Κρουστά

Ηχοληψία, mastering: Κώστας Παρίσσης - Studio praxis

Βίντεο, Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός


Παραγωγή και κυκλοφορία: Melodica Art Productions