Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 12:45

Galaxy S21: Τι πρέπει να ξέρετε για τη νέα ναυαρχίδα της Samsung (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Galaxy S21: Τι πρέπει να ξέρετε για τη νέα ναυαρχίδα της Samsung (Βίντεο)

Η Samsung παρουσίασε και επίσημα τα νέα μοντέλα smartphones της πολυαναμενόμενης σειράς Galaxy S21.

Είναι η πρώτη χρονιά που ο κορεατικός κολοσσός παρουσιάζει την σειρά Galaxy τόσο νωρίς μέσα στο έτος, πιθανότατα επειδή στη συνέχεια του έτους θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη (foldable phones).

Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση τα τρία καινούργια smartphones της σειράς Galaxy, δηλαδή τα Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ και Galaxy S21. Ο σχεδιασμός των μοντέλων είναι για ακόμα μια χρονιά αρκετά minimal, ωστόσο αρκετά διαφορετικός από τα προηγούμενα μοντέλα, ειδικά στο πίσω μέρος του τηλεφώνου όπου ξεχωρίζει ένα κομψό κόψιμο τα μέρη της κάμερας, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πολύ ανθεκτικό γυαλί.

Galaxy S21

Έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, με ανάλυση FHD+ (2400x1080p), έχει προηγμένο σύστημα κάμερας επαγγελματικού επιπέδου. Για πρώτη φορά, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στην ομαλότητα μιας οθόνης με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και μια οθόνη Quad HD+ display, καθώς στο S21 Ultra μπορούν να έχουν και τα δύο. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζει το περιεχόμενο από 10Hz σε 120Hz για να διασφαλίσει την προβολή της καλύτερης εικόνας, ενώ εξοικονομεί ενέργεια για να παρατείνει τη διάρκεια της μπαταρίας.

Galaxy S21+

Είναι το «ενδιάμεσο» μοντέλο της νέας σειράς, μία βελτιωμένη έκδοση του S21, με το οποίο όμως μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Το μεσαίο μοντέλο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη οθόνη από στο S21, αλλά δεν θέλουν να αγγίξουν τον προϋπολογισμό του Ultra.

Galaxy S21 Ultra

Αναμφισβήτητα η ναυαρχίδα της εταιρείας, με σημαντικές διαφορές από τα δύο άλλα μοντέλα. Το νέο μοντέλο προσφέρει ακόμα καλύτερη οθόνη WQHD+ με 120Hz, υποστήριξη S Pen και έως και 16GB μνήμης RAM. Παράλληλα διαθέτει κάμερα επαγγελματικού επιπέδου, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να βγάζουν κρυστάλλινες φωτογραφίες και βίντεο σε διαφορετικούς φωτισμούς και συνθήκες.

Όλα τα κινητά διαθέτουν τετραπλή κάμερα στην πίσω όψη (υπέρ-ευρυγώνια, ευρυγώνια και με διπλούς τηλεφακούς) με τον βασικό αισθητήρα να είναι επαγγελματικού επιπέδου στα 108MP. Σύμφωνα με την Samsung ο αισθητήρας εξασφαλίζει τη λήψη 12 bit HDR φωτογραφιών με 64 φορές πλουσιότερο χρώμα και με υπερ-τριπλάσιο δυναμικό εύρος.

Στην περίπτωση του Galaxy S21 Ultra μάλιστα δίνεται η δυνατότητα λήψης 4K σε 60fps σε όλους τους φακούς, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθιων και οπίσθιων τεσσάρων φακών, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταβαίνει σε διαφορετικές προοπτικές εικόνας, διατηρώντας την ποιότητα. Επιπλέον, με την επιλογή αρχείου 12-bit RAW, καμία λεπτομέρεια δε θα χαθεί κατά την επεξεργασία φωτογραφιών.

Από τις 29 Ιανουαρίου 2021, το Galaxy S21 Ultra θα διατίθεται μέσω των φυσικών και online καταστημάτων, και από την επίσημη σελίδα της εταιρείας. Σύμφωνα με το ethnos, οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν από το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021 στις ιστοσελίδες των παρόχων της εταιρείας. 

  • Phantom Silver: έκδοση 128GB με12GB RAM και έκδοση 256GB με 12GB RAM
  • Phantom Black: έκδοση 128GB με 12GB RAM, έκδοση 256GB με 12GB RAM ή έκδοση 512GB με 16GB RAM

Η τιμή τους στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινά από τα €849 για το Galaxy S21, €1.099 για το Galaxy S21 Plus και €1.299 για το Galaxy S21 Ultra.


NEWSLETTER