Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 09:50

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer τον Ιούνιο του 2022

Γράφτηκε από την
Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer τον Ιούνιο του 2022

Έπειτα από 27 χρόνια ζωής «σβήνει» τον Ιούνιο του 2022 ο Internet Explorer και δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των Windows 10, σύμφωνα με τη Microsoft.

Ο τερματισμός του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο, που δεν θα είναι πια διαθέσιμο μετά τις 15 Ιουνίου του επόμενου καλοκαιριού, συνοδεύεται από τη διακοπή της υποστήριξής του, κατά συνέπεια η εταιρεία δεν θα κυκλοφορεί περιοδικές αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Explorer.

Ο κάποτε άκρως δημοφιλής browser είχε εμφανιστεί το 1995 μαζί με τα Windows 95 και μεταξύ 2000-2005 είχε μερίδιο αγοράς 90% έως 95% παγκοσμίως. Ο Internet Explorer -που έχει φθάσει πια στην 11η έκδοσή του- είχε αρχίσει να χάνει έδαφος στο τέλος της δεκαετίας του 2000, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, μετά την εμφάνιση του Google Chrome, ο οποίος ξεπέρασε τον Internet Explorer για πρώτη φορά το 2012. Σύμφωνα με την εταιρεία Statcounter, τον Απρίλιο του 2021 ο Chrome είχε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς περίπου 67% έναντι 11% του Mozilla Firefox, 7% του Internet Explorer, 5% του Safari της Apple και 4% του Edge.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι ο αντικαταστάτης του Explorer, το πρόγραμμα Microsoft Edge, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα Windows 10, έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον Internet Explorer, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, επιτρέποντας στους χρήστες να «φορτώνουν» παλαιές ιστοσελίδες.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα ότι θα αλλάξει και μάλιστα με «δημοκρατικές» διαδικασίες ακόμη ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της, την εξ ορισμού (default) γραμματοσειρά, που είναι η Calibri σε όλα τα προϊόντα της από το 2007. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε τους χρήστες όλου του κόσμου να ψηφίσουν για τη νέα προτιμώμενη γραμματοσειρά και η αποδεδειγμένα πιο δημοφιλής θα αντικαταστήσει την Calibri.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER