Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 20:05

Apple: Ποιο μοντέλο iPhone μπήκε στη λίστα με τα “απαρχαιωμένα”

Γράφτηκε από την

 

Τον κατάλογο με τα προϊόντα της που θεωρούνται “απαρχαιωμένα” ενημέρωσε η Apple με την εταιρεία να προσθέτει στη λίστα της ακόμα ένα iPhone.

Όπως αναφέρουν οι Unboxholics, πρόκειται για το iPhone 6 Plus και η κίνηση αυτή της εταιρείας υποδεικνύει πως η αγαπημένη συσκευή έχει φτάσει και επίσημα στο τέλος του κύκλο ζωής της.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού κολοσσού, ένα προϊόν χαρακτηρίζεται ως “vintage” πέντε χρόνια μετά τη διακοπή της διάθεσής του και ως “απαρχαιωμένο” μετά από επτά χρόνια. Από τη στιγμή που ένα iPhone χαρακτηρίζεται ως απαρχαιωμένο, τα Apple Stores και οι Εξουσιοδοτημένοι Πάροχοι Υπηρεσιών δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να προσφέρουν service για τη συσκευή. Βέβαια επισκευές μπορούν να εξακολουθήσουν να εκτελούνται, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Το iPhone 6 Plus κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2014. Μάλιστα ακόμη και μετά τη διακοπή της πώλησής του, τον Σεπτέμβριο του 2016, η συσκευή συνέχισε να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού για πολλά χρόνια, με το iOS 13 να σταματά την υποστήριξη το 2019.

Το iPhone 6 Plus έθεσε νέα πρότυπα για τα smartphones της Apple, με την εντυπωσιακή Retina HD 5,5 ιντσών οθόνη του και τον το ισχυρό A8 επεξεργαστή του. Παράλληλα, διέθετε μια κάμερα iSight 8MP με προηγμένες δυνατότητες, όπως optical image stabilization. Επιπλέον, η συσκευή υποστήριζε εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, Touch ID, και έφερε στο προσκήνιο το Apple Pay που χρησιμοποιούν εκατομμύρια πελάτες του οικοσυστήματος ακόμη και σήμερα.

Όλα τα iPhone μοντέλα που θεωρούνται “απαρχαιωμένα” παγκοσμίως

iPhone
iPhone 3G (China mainland) 8GB
iPhone 3G 8GB, 16GB
iPhone 3GS (China mainland) 16GB, 32GB
iPhone 3GS (8GB)
iPhone 3GS 16GB, 32GB
iPhone 4 CDMA
iPhone 4 CDMA (8GB)
iPhone 4 16GB, 32GB
iPhone 4 GSM (8GB), Black
iPhone 4S
iPhone 4S (8GB)
iPhone 5C
iPhone 6 Plus

Πηγή: news247.gr