Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 20:55

Όχι, ΔΕΝ μπορείς να δεις ποιος & πόσο συχνά επισκέπτεται τo προφίλ σου στο Facebook

Γράφτηκε από την
Όχι, ΔΕΝ μπορείς να δεις ποιος & πόσο συχνά επισκέπτεται τo προφίλ σου στο Facebook

Μην πατάς το LInk που σου τάζει λαγούς με πετραχήλια, είναι απάτη 

 

Σύμφωνοι. Θα είχε πλάκα, θα ικανοποιούσε την περιέργεια ή την ματαιοδοξία μας ή απλά θα μας έδινε άλλο έναν λόγο ψυχαγκαστικού refresh της σελίδας μας (όπως ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Mark Zuckerberg στο Social Network) εάν μπορούσαμε να δούμε μέσω ενός σάιτ ή μιας εφαρμογής τρίτου, ποιος και πόσο συχνά επισκέπτεται την σελίδα μας στο Facebook.    

Πρόκειται για το γνωστό Scam που "γραπώνεται" συνήθως με μορφή comment, από χρήστη που δεν έχεις φίλο ή follower, στα σχόλια των  αναρτήσεων στο Facebook. Όσο πιο δημοφιλής είναι μια σελίδα ή ένα post τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να δείτε κάτι σαν το παρακάτω, αφού οι απατεώνες θεωρούν ότι oi δημοφιλείς αναρτήσεις προσελκύουν αδαείς ή απλά, απρόσεχτους χρήστες.

Φυσικά, πατώντας το μην ελπίζετε ότι θα οδηγηθείτε στον "παράδεισο του Facebook stalking". Αντί αυτού θα δείτε την παρακάτω σελίδα -σε μια διεύθυνση "τρέχα-γύρευε"- να απαιτεί κοινοποιήση στο προφίλ σας, για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook (και να τσιμπήσετε ιό), προκειμένου να συνεχίσετε, στον ηλεκτρονικό βόρβορο της κυβερνο-απάτης. 

Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω τη δίνει -απευθείας- το Facebook σε αυτή τη σελίδα συχνών ερωτήσεων:   

"Μπορώ να μάθω ποιος βλέπει το Χρονολόγιό μου ή πόσο συχνά το βλέπουν; Όχι. Το Facebook δεν παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το προφίλ ή τις δημοσιεύσεις σας (π.χ. τις φωτογραφίες σας). Ούτε εφαρμογές τρίτων παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.   

Αν εντοπίσετε κάποια εφαρμογή που αναφέρει ότι μπορεί να σας δείξει ποιος βλέπει το προφίλ σας, αναφέρετε την εφαρμογή.   

Φυσικά, μπορείτε να κάνετε αναφορά όχι μόνο σε εφαρμογές, αλλά και στον τύπο σχολίων που προέρχονται από τους "απατεώνες" σχολιαστές, που τις περισσότερες φορές έχουν πέσει και οι ίδιοι στην παγίδα άλλων, βοηθώντας το Facebook να κατανοήσει το πρόβλημα και να απομονώσει το Scam. 

Καλή επιτυχία και θυμηθείτε: το Facebook δεν επιτρέπει σε εξωτερικό site ή εφαρμογή τρίτων να τσεκάρει και να δίνει αναφορά για το ποιος βλέπει το προφίλ ή το χρονολόγιό σας. 

Πηγή: www.lifo.gr


NEWSLETTER