Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 09:50

Η Αυστραλία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech

Γράφτηκε από την
Η Αυστραλία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech

Έναν χρόνο αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αυστραλία, η αρμόδια υγειονομική αρχή ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για χρήση βάσει επίσημης διαδικασίας και η Αυστραλία γίνεται μία από τις πρώτες χώρες, που ολοκληρώνουν μία συνολική έγκριση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί προσωρινά από την αρμόδια αρχή (the Therapeutic Goods Administration’s -TGA) για τους Αυστραλούς ηλικίας άνω των 16 ετών, όπως ανέφερε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους.

Ο εμβολιασμός των ομάδων προτεραιότητας αναμένεται ότι θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου, με 80.000 δόσεις ανά εβδομάδα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Θα απαιτούνται δύο δόσεις, με διάστημα μεταξύ τους τουλάχιστον 21 ημερών, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ. Η Αυστραλία θα χορηγήσει και τις δύο δόσεις στον συνιστώμενο χρόνο.

«Δεν αρχίζεις κάτι που δεν μπορείς να τελειώσεις και η ολοκλήρωση της δουλειάς περιλαμβάνει δύο δόσεις» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι το ψηφιακό σύστημα θα διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν δύο δόσεις.


NEWSLETTER