Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 09:16

Παυλάκης: Χρειαζόμαστε σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και για τους τρόπους διαχείρισής της.

 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο για άνοιγμα της εστίασης μέχρι το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα.

«Αν δεν ανοίξει ο καιρός και αν δεν πέσουν τα κρούσματα, ξεχάστε το άνοιγμα της εστίασης μέχρι το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, η εστίαση θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει, ενώ για τα σχολεία σχολίασε ότι αν ανοίξουν τότε υπάρχει κίνδυνος για ένα μεγάλο τσουνάμι.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ανέφερε ότι οι δόσεις από την Johnson & Johnson θα έρθουν στη χώρα περί τα τέλη Απρίλη και μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν τρόποι τα πάμε καλύτερα. Ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο γιατρός προτείνει ένα ολικό lockdown δύο εβδομάδων ώστε να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές να σωθεί κάτι από την οικονομία και να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι. «Να επαναλάβουμε το περσινό μοντέλο και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος» επεσήμανε ο κ. Παυλάκης.