Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 17:08

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Κανονικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα οι τοκετοί

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Κανονικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα οι τοκετοί

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όλοι οι τοκετοί γίνονται με υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του νοσοκομείου, για την προστασία της μητέρας και του νεογνού, αλλά και των γιατρών (μαιευτήρων και αναισθησιολόγων), των μαιών και των νοσηλευτών.

Αυτό έγινε και στον τοκετό της γυναίκας που ήταν θετική στον κορονοϊό και η οποία γέννησε το βράδυ της Πέμπτης με καισαρική τομή ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Τα συγκεκριμένα στοιχεία μας επεσήμαναν η γυναικολογική - μαιευτική κλινική και η διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, για τη μητέρα που γέννησε το βράδυ της Πέμπτης, γνώριζαν εξαρχής ότι είχε κορονοϊό και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ σε κάθε γυναίκα που προσέρχεται να γεννήσει, γίνεται τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό και λαμβάνονται.

Η μητέρα νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση στην κλινική Covid, ενώ το νεογνό που ήταν αρνητικό στον κορονοϊό, παρακολουθείται σε ειδική νοσηλευτική μονάδα της Αθήνας, όπου δέχεται και την φροντίδα που πρέπει.