Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 09:13

Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου & γόνατος: Διαδικασία και μετεγχειρητική πορεία

Ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου & γόνατος: Διαδικασία και μετεγχειρητική πορεία

 

Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την επανάσταση του 21ου αιώνα, αφού έφερε ευκολία και ασφάλεια σε δύσκολα χειρουργικά πεδία που άλλοτε οι χειρουργοί αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Η ρομποτική αρθροπλαστική ΜΑΚΟ ή η ολική αρθροπλαστική ισχίου Superpath αποτελούν τέτοια παραδείγματα.

Η ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος με το σύστημα Da Vinci, αποτελεί μία εξαιρετική μέθοδο για την οριστική επίλυση σοβαρών προβλημάτων, αρκεί να διενεργείται από εξειδικευμένο χειρουργό.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου με τα FAST TRACK πρωτόκολλα ημερήσιας νοσηλείας, έχει φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση του πόνου που προέρχεται από παθήσεις και τραυματισμούς, ενώ επιταχύνει ένα αποτέλεσμα ακριβείας και διενεργείται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς.

Όσοι πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες του γονάτου και του ισχίου, όπως αρθρίτιδα ή αλλοιώσεις του ισχίου που προκαλούνται από τραυματισμό μπορούν να επωφεληθούν από την ρομποτική μέθοδο, χωρίς να ανησυχούν για τις τυπικές επιπλοκές του χειρουργείου. Άκρως σημαντικό είναι να αναγνωρίζετε ότι ο ρομποτικός βραχίονας είναι εξαιρετικά ευέλικτος και εκτελεί την επέμβαση με εξαιρετική ακρίβεια.

  • Ελαχιστοποίηση επιπλοκών
  • Γρήγορη επούλωση
  • Μικρή έως μηδαμινή αιμορραγία
  • Μικροσκοπική τομή

Μετά το χειρουργείο θα μπορείτε να κάνετε τα πρώτα βήματα άμεσα, με τη βοήθεια του ιατρού. Αυτό το γεγονός είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος στη διάθεσή σας, που πριν από το χειρουργείο πιθανότατα είχε πληγεί. Μετά από την επέμβαση μπορείτε να αυτοεξυπηρετηθείτε σε πολλά πράγματα και φυσικά να πάρετε εξιτήριο κάποια στιγμή τις επόμενες 24 ώρες.

Το κολύμπι είναι μία πολύ καλή μορφή άσκησης για μετά την ολική αρθροπλαστική ισχίου και γονάτου. Μόλις σας επιτραπεί από τον γιατρό ξεκινήστε μία άσκηση ήπιας δραστηριότητας για καλύτερη αποκατάσταση και ευεξία.

Κωνσταντίνος Σαράντος

Ορθοπεδικός Χειρουργός

https://ksarantos.gr/