Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 22:46

Affidea Καλαμάτας: Νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος

Affidea Καλαμάτας: Νέος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος

 

Θεόδωρος Καρούτζος: Οι νέες επενδύσεις καθιστούν την Affidea Καλαμάτας κέντρο αναφοράς στην ιατρική απεικόνιση

Για τη νέα μεγάλη επένδυση, μετά από αυτή του μαγνητικού τομογράφου, με την εγκατάσταση του υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου 128 τομών στο Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea Καλαμάτας, μιλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος. Όπως αναφέρει, «η διαδικασία συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των ασθενών αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Affidea. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγονται ιατρικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς, προκειμένου να παρέχονται υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας. Με πρωτοποριακή τεχνολογία για τα ελληνικά δεδομένα η Affidea έχει καταφέρει να καταστεί κέντρο αναφοράς στην ιατρική απεικόνιση». 


Κύριε Καρούτζο, το Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea στην Καλαμάτα εξοπλίστηκε με έναν νέο αξονικό τομογράφο. Σε τι διαφέρει από τους άλλους και τι οφέλη έχει ο ασθενής που τον χρησιμοποιεί;

Αρτιότερη απεικόνιση, μείωση χρόνου εξέτασης, ελάχιστη δόση ακτινοβολίας είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά του νέου αξονικού τομογράφου στην Affidea Καλαμάτας. Ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος Revolution EVO EL 128 τομών, του  κατασκευαστικού οίκου GE Healthcare, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εξεταζόμενων για μια καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία σάρωσης, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα κάλυψης όλων των τύπων ασθενών, υπέρβαρων και παιδιών, καθώς και περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι για αρκετή ώρα. Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία, αξονική αγγειογραφία, αξονική πυελογραφία, με εξοπλισμό εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης στο χώρο της αξονικής τομογραφίας, διασφαλίζοντας αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας.

Μιλήστε μας για την επένδυση που κάνει η Affidea στην καινοτομία και εξηγήστε μας τι σημαίνει τεχνολογία αιχμής στην οποία επίσης επενδύετε.

Η Affidea κάνει πράξη τη δέσμευσή της να καταστεί κέντρο αναφοράς στην ιατρική απεικόνιση, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να προετοιμάζεται για τα νέα δεδομένα, επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής και στην επιστημονική πρωτοπορία. Με την μεγάλη αυτή επένδυση αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας μας είναι οι συμπολίτες μας. Η διαδικασία συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των εξεταζόμενων αποτελεί στρατηγική επιλογή μας. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγονται υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, προκειμένου να παρέχονται υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας. Ο εξοπλισμός αναβαθμίζεται διαρκώς και αντικαθίσταται με νεότερο, πιο εξελιγμένο προς όφελος των ασθενών μας. Σύγχρονος εξοπλισμός σημαίνει αξιόπιστη και έγκυρη διάγνωση που συνεπάγεται αμεσότερη και αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση.

   Σύνθημα της Affidea είναι «πάνω από όλα είναι η υγεία». Στην εποχή της πανδημίας το έχουμε όλοι πλέον αντιληφθεί. Εσείς στην Affidea πως το εφαρμόζετε αυτό στην πράξη;

Στην Affidea η υγεία είναι πάνω από όλα, είναι ο λόγος για τον οποίο αγωνιζόμαστε καθημερινά. Θέτουμε σαν πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των εξεταζόμενων και των εργαζόμενών μας και συμβάλλουμε ουσιαστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Για αυτό επενδύουμε στις καλύτερες λύσεις, ώστε να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι εξεταζόμενοι σε κάθε τους επίσκεψη. Συνεχίζουμε το έργο μας για την προαγωγή της υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Ανταποκρινόμαστε στις περιπτώσεις ασθενών που η εξυπηρέτησή τους μπορεί να γίνει στον οικείο χώρο του σπιτιού τους με την κατ’ οίκον υπηρεσία αιμοληψίας που διαθέτουμε. Γιατί μπορεί να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην πανδημία, αλλά δυστυχώς τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας δεν παύουν να υπάρχουν και δεν πρέπει να τα αμελούμε. Ιδιαίτερα σημαντικό επομένως είναι να στοχεύουμε στην πρόληψη των επιπλοκών των ασθενών με χρόνια νοσήματα, διασφαλίζοντας την αναγκαία ιατρική παρακολούθηση. Έπειτα, λόγω και της συνεχούς μετάδοσης του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής προσοχή επικεντρώνεται στον σημαντικό ρόλο των διαγνωστικών εξετάσεων για τον μετριασμό και την καταστολή της εξάπλωσης της COVID-19. Προς αυτή την κατεύθυνση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο με την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα ωστόσο με τα παραπάνω, η Affidea δεν σταμάτησε, παρά τις δυσκολίες, να αναπτύσσεται και να επενδύει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε ανθρώπινο δυναμικό και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Είμαστε εδώ καθημερινά για να φροντίζουμε το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία!

Τι είναι αυτό που κάνει την Affidea να ξεχωρίζει;

Αξιόπιστο ιατρικό αποτέλεσμα, άριστη εξυπηρέτηση, ασφάλεια, ενσυναίσθηση. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν. Η Affidea θα συνεχίσει να λειτουργεί με επίκεντρο τον ασθενή, έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση ότι η επιτυχία των επιχειρήσεων στον χώρο της υγείας κρίνεται από το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των συνεργατών, την συνεχή επένδυση σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά πλέον και από την παροχή στους ασθενείς διευκολύνσεων και δυνατοτήτων που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία.