Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 18:47

Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Γράφτηκε από την
Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

 

Οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου

Ηλικιωμένα άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας, όσοι είναι άνω των 60 ετών αλλά και οι υγειονομικοί συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

 

Όπως ανακοίνωσε η κ. Θεοδωρίδου, τρεις κατηγορίες των συμπολιτών μας θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση για να προστατευθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου στους ανοσοκατεσταλμένους ενώ ακολουθούν άμεσα και οι άλλες 3 κοινωνικές ομάδες που ανακοινώθηκαν.

Σε ότι αφορά στους ηλικιωμένους, η ομάδα άνω των 60 ετών έχει τα κριτήρια που δείχνουν ότι χρειάζεται ενίσχυση με τρίτη δόση, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ εξήγησε ότι τα αντισώματα μειώνονται 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό γι αυτό προτείνεται να γίνει η τρίτη δόση 6 με 8 μήνες μετά.

Στη συνέχεια όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προαιρετική.

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna, για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

AΠΕ


NEWSLETTER