Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 18:51

Κορονοϊός: Ρεκόρ εξαμήνου στους θανάτους - Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ

Οι 80 θάνατοι από κορονοϊό, που καταγράφηκαν την Κυριακή, συνιστούν αρνητικό ρεκόρ για το τελευταίο εξάμηνο, την ίδια ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει ανοδική πορεία, φτάνοντας στα όριά του το ΕΣΥ.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών ανά ημέρα τους τελευταίους έξι μήνες, καταγράφηκε την Κυριακή στη χώρα.

Οπως έγινε γνωστό από τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ τις προηγούμενες 24 ώρες έχασαν τη μάχη με την πανδημία 80 συμπολίτες μας οι περισσότεροι από τις 3 Μαϊου!

Τη συγκεκριμένα ημέρα είχαν καταγραφεί 131 απώλειες ζωών, εν συνεχεία όμως ο αριθμός που καταγραφόταν κάθε μέρα παρουσίαζε διαρκή πτώση.

Το γεγονός ότι η χώρα καταγράφει αυξημένο αριθμό νεκρών τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητικό και δείχνει ότι προφανώς χρειάζονται και άλλα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ο συνολικός αριθμός απωλειών από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται πλέον σε 16766 συμπολίτες μας.

Κατά τη διάρκεια του μήνα τα νούμερα των θανάτων επιδεινώνονται ραγδαία όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα. Την 1η Νοεμβρίου καταγράφηκαν 52 θάνατοι και ήδη, χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμα στο μέσο του μήνα, καταλήγουμε σε μία μέρα να καταγράφουμε 80.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η άνοδος των διασωληνομένων οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε 536. Πολλοί έχουν θέσει ως όριο του απόλυτου συναγερμού τις 600 διασωληνώσεις αλλά ακόμα και με τις σημερινές 536 τα νοσοκομεία, κυρίως αυτά της Βορείου Ελλάδας, πιέζονται πάρα πολύ με ο,τι αυτό συνεπάγεται για το βαθμό εξάντλησης του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Από τους 536 διασωληνωμένους, ανεμβολίαστοι είναι οι 446 (83,2%) και εμβολιασμένοι (16,79%) οι 90.

Θυμίζουμε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων είχε φτάσει ακόμα και τους 847 στις 20 Απριλίου, σε περίοδο όμως που ακόμα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν περιορισμένη.

Πηγή: news247.gr