Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 08:11

Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα

Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα

 

Το 22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο και Δυτικής Ελλάδος με τίτλο “Η Οδοντιατρική στον τόπο της Ελιάς”, πραγματοποιείται στην Καλαμάτα από αύριο 24 έως τις 26 Μαΐου, στο Elysian Hotel @ Spa, στη Δυτική Παραλία.

Το συνέδριο οργανώνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στα “95 χρόνια Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας…ούτε καν 100”.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του συλλόγου Τζίνα Θεοδωροπούλου είπε ότι τιμούμε το μεγάλο διαμάντι του τόπου, την ελιά μας κι ενημέρωσε πως στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 680 άτομα. Παρατήρησε ότι πέρα από την εσωστρέφεια και την ενημέρωση των οδοντιάτρων υπάρχει και η εξωστρέφεια με ενημερώσεις από μέλη του συλλόγου σε παιδικούς σταθμούς και Νηπιαγωγεία.

Στάθηκε στη συμβολή του καθηγητή Στοματολογίας Κωνσταντίνου Τόσιου που φρόντισε να υπάρχουν ομιλητές από το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ, ενημέρωσε για περιηγήσεις στο Ιστορικό Κέντρο και σε μουσεία της Καλαμάτας, καθώς και στην Αρχαία Μεσσήνη.

Τέλος, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τοπικές επιχειρήσεις για την πολύτιμη αρωγή τους και συλλόγους που θα χορέψουν κατά την υποδοχή των συνέδρων.

Ο ταμίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγγελος Τσορφώλιας ανέφερε ότι εκτός από τις επιστημονικές εργασίες θα υπάρχουν προσυνεδριακές και μετασυνδριακές εκδηλώσεις, 3 σεμινάρια, βραβεία στις 3 καλύτερες ελεύθερες ανακοινώσεις, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν και 4 μέλη του συλλόγου.

Ακόμα, ενημέρωσε ότι ο αγώνας μπάσκετ που είχε προγραμματιστεί στην Τέντα την Κυριακή 26 του μήνα, ομάδας υγειονομικών με άλλη, για φιλανθρωπικό σκοπό (για τα συσσίτια του δήμου) αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, ενώ τα έσοδα από την χθεσινή προβολή της ταινίας “Το αγκάθι” με πρωταγωνιστή οδοντίατρο, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, θα δοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Γ.Σ.