Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 21:43

"Επαγγελματική" ληστεία χθες στην Αγροτική Τράπεζα Μεθώνης με λεία 12.000 ευρώ

Γράφτηκε από τον
"Επαγγελματική" ληστεία χθες στην Αγροτική Τράπεζα Μεθώνης με λεία 12.000 ευρώ

Με απόλυτη ψυχραιμία έδρασε χθες ο ένοπλος ληστής που 10 λεπτά πριν από τις 10 το πρωί χτύπησε την Αγροτική Τράπεζα στη Μεθώνη, αρπάζοντας από τα ταμεία 12.000 ευρώ. Οι κινήσεις του, μελετημένες αποφασιστικές και ψύχραιμες, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν. Δείγμα της ψυχραιμίας του μάλιστα είναι και το ότι, λίγο πριν μπει στην τράπεζα, είχε καθίσει για λίγα λεπτά στο ουζερί που βρίσκεται ακριβώς δίπλα - χωρίς πάντως να... παραγγείλει κάτι.
Μετά τη ληστεία ο δράστης εξαφανίστηκε με τα πόδια στα στενά δρομάκια της Μεθώνης. Από την Αστυνομία εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του - ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας στη διάθεση των αστυνομικών υπάρχει οπτικό υλικό που εξετάζεται.
Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10 π.μ. όταν ένας άγνωστος άντρας εμφανίστηκε στο χώρο έξω από την Αγροτική και κάθισε στο διπλανό ουζερί-καφενείο, σε τραπέζι απέναντι σχεδόν απ' την τράπεζα. Την ώρα εκείνη κάθονταν κι άλλοι πελάτες στα τραπέζια του ουζερί. Οπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, τον ρώτησε αν ήθελε να παραγγείλει κάτι - αλλά εκείνος τού απάντησε ότι περίμενε κάποιον από την τράπεζα.
«Δεν κάθισε πολύ», μας είπε ο καταστηματάρχης, «1-2 λεπτά θα ήταν». Ο ίδιος μπήκε ξανά μέσα στο μαγαζί του για να φτιάξει καφέδες... και μετά από 10 λεπτά άκουσε ότι έγινε ληστεία. Αυτό που παρατήρησε πάντως ήταν ότι ο συγκεκριμένος «πελάτης» φορούσε κίτρινα πλαστικά γάντια - για τα οποία όμως δεν παραξενεύτηκε ιδιαίτερα, αφού υπέθεσε ότι θα δουλεύει σε κάποια οικοδομή.
Οταν ο ληστής μπήκε στην τράπεζα φόρεσε ένα τζόκεϊ ενώ τράβηξε και την μπλούζα του καλύπτοντας το πρόσωπό του. Την ώρα εκείνη στο υποκατάστημα βρίσκονταν 2 γυναίκες υπάλληλοι και πελάτες του καταστήματος. Ενας εξ αυτών μας περιέγραψε τις στιγμές εκείνες:
«Μόλις μπήκε από την πόρτα είπε "ληστεία", χωρίς όμως να φωνάξει. Εδειχνε ήρεμος, ήταν μεθοδικός και ψύχραιμος. Ζήτησε από όλους τους πελάτες να καθίσουν στις καρέκλες αναμονής της τράπεζας, και ενώ βρισκόταν μπροστά από τα ταμεία κρατούσε στο ένα του χέρι πιστόλι και στο άλλο μια πλαστική σακούλα - την οποία έδωσε στην ταμία ζητώντας της να του βάλει μέσα τα χρήματα. Ηταν ήρεμος όλη την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τράπεζα».
Στο μάρτυρα έκανε μεγάλη εντύπωση η ψυχραιμία του ληστή και το ότι δεν ήταν καθόλου βίαιος. Μας διηγήθηκε ακόμη ότι αφού ο άγνωστος πήρε τα χρήματα από το ταμείο, είπε σε όλους να μην κουνηθούν και να μείνουν στην τράπεζα για 3 λεπτά, καθώς αν βγουν νωρίτερα θα τους πυροβολήσουν οι συνεργοί του που είναι απέξω.
Ο ληστής έμεινε πολύ λίγο στην τράπεζα. Βγαίνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- έφυγε με τα πόδια προς το απέναντι δρομάκι. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έστησε ανθρωποκυνηγητό προσπαθώντας να τον εντοπίσει, αλλά και να διακριβώσει με ποιον τρόπο διέφυγε: αν είχε δηλαδή κάποιον συνεργό του που τον περίμενε πιο κάτω ή έδρασε μόνος του.


NEWSLETTER