Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 08:48

Δύο αδέλφια και 18χρονος «χτυπούσαν» καταστήματα και μηχανές στην Καλαμάτα

Δύο αδέλφια και 18χρονος «χτυπούσαν» καταστήματα και μηχανές στην Καλαμάτα

 

Σε πάσης φύσεως καταστήματα στην Καλαμάτα συνήθιζαν να «μπουκάρουν» τρεις νεαροί, αρπάζοντας όχι μόνο χρήματα αλλά και διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Πρόκειται για έναν 18χρονο, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και για ακόμα δύο αδέλφια, 22 και 27 ετών, που διαφεύγουν. 

Στο... ενεργητικό τους, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή, είχαν τουλάχιστον 15 διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, 4 κλοπές δικύκλων και ακόμα 7 απόπειρες κλοπής σε καταστήματα. Οι τρεις νεαροί είχαν “χτυπήσει” σε καφενεία, ανθοπωλεία, τυπογραφείο, pet shop, φαρμακείο, κατάστημα παιδικής ένδυσης, κρεοπωλείο, πιτσαρία, κατάστημα υδραυλικών ειδών, εταιρεία με εξοπλισμούς κ.ά. και συνολικά είχαν αποσπάσει περισσότερα από 2.000 ευρώ, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα μικρότερα αντικείμενα, όπως γυαλιά ηλίου κ.λπ. 

Τα δύο αδέλφια αναζητούνται, ενώ σε έρευνα, που έγινε στο σπίτι των τριών νεαρών στην Καλαμάτα βρέθηκαν 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 5 κινητά τηλέφωνα, το ποσό των 14 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία και μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά.

Σε βάρος του 18χρονου, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και τα δύο καταζητούμενα αδέλφια.  

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.