Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 18:01

Αόριστη κάθειρξη για κατ' εξακολούθηση κλέφτη στην Καλαμάτα

Αόριστη κάθειρξη για κατ' εξακολούθηση κλέφτη στην Καλαμάτα

Σε ποινή αόριστης κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 48χρονος Ελληνας που κατηγορείτο για την κλοπή 100 ευρώ από καφετέρια στην Καλαμάτα και δύο ακόμα απόπειρες κλοπής από καταστήματα.

Με την επιβολή ποινής αόριστης κάθειρξης ο κατηγορούμενος θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 14 χρόνια, κι όταν περάσει το διάστημα αυτό θα κριθεί αν θα αποφυλακιστεί ή όχι. Η ποινή αυτή επιβάλλεται όχι βέβαια για τις κλοπές, αλλά γιατί ο κατηγορούμενος έχει... πλούσιο παρελθόν σε καταδίκες και κακουργηματικές πράξεις και κρίθηκε επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. 

Πιο αναλυτικά, ο 48χρονος Ελληνας από την Καλαμάτα καταδικάστηκε ως καθ' έξιν υπότροπος για διακεκριμένες κλοπές. Εχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Τα ξημερώματα 8 προς 9 Μαρτίου φέτος, ο κατηγορούμενος έσπασε τα τζάμια σε τρία καταστήματα στην Καλαμάτα για να κλέψει, και συγκεκριμένα: σε καφετέρια στην οδό Μπιζανίου απ' όπου έκλεψε 100 ευρώ, σε κτηνιατρείο στην οδό Αρτέμιδος απ' όπου άρπαξε το συρτάρι της ταμειακής το οποίο ήταν άδειο, καθώς και σε ένα σιδηροπωλείο - χρωματοπωλείο στην Μπουλούκου, απ' όπου δεν πρόλαβε να πάρει τίποτα, γιατί τον άκουσε ο ιδιοκτήτης από το διαμέρισμά του που είναι από πάνω και τον κυνήγησε. 

 

Ν.Κ.