Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 08:03

Από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Καλαμάτα: Επανάληψη της δίκης για την κλοπή 5,9 εκατ. ευρώ

Γράφτηκε από την

Ξεκινά σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας η επανάληψη της δίκης του Κώστα Αναζίκου, κατηγορούμενου για τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από το τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας την 1η Οκτωβρίου του 2004. Την επανάληψη της δίκης την είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος, ο οποίος μέσω των συνηγόρων του Θ. Μαντά και Γ. Ράλλη είχε καταθέσει στον Αρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου στις 26 Ιουνίου του 2009, η οποία τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αναζίκος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με οριακή πλειοψηφία, καθώς 3 δικαστές έκριναν ότι είναι ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ενώ 2 έκριναν ότι είναι αθώος. Το αναιρετικό δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης και η δίκη θα διεξαχθεί με διαφορετική σύνθεση και χωρίς την παρουσία του συγκατηγορούμενού του Κώστα Σακκά, του οποίου το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε μειώσει την ποινή από 20 χρόνια κάθειρξη σε 18.

Να σημειωθεί ότι 7 χρόνια μετά τη μεγάλη κλοπή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη πού βρίσκονται τα 4,7 από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν... φτερά από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας.

Ν.Κ.