Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 21:32

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Συμμορίες Αλβανών με 10 κιλά χασίς

Γράφτηκε από την

 

Δύο εγκληματικές οργανώσεις Αλβανών, οι οποίες διακινούσαν ναρκωτικά και διέπρατταν κλοπές στην Τρίπολη, εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Μετά την αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, χθες πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 3 μέλη της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, ενώ άλλα 2 καταζητούνται. Συνελήφθησαν ακόμα 3 "πελάτες" τους και κατασχέθηκαν γύρω στα 10 κιλά χασίς. Επίσης, οι 2 από τους συμμετέχοντες στην πρώτη οργάνωση μαζί με ένα ακόμα άτομο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 9 κλοπές στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 3 Αλβανοί, 22, 26 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν μέλη της μίας οργάνωσης, η οποία διακινούσε ναρκωτικά. Καταζητούνται άλλοι 2 ομοεθνείς τους 31 και 33 ετών. Από την έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 ανισοβαρείς συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 9,84 κιλά, καθώς και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Συνελήφθησαν ακόμα 3 νεαροί "πελάτες" της οργάνωσης -ένας 22χρονος Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος κι ένας Αλβανός 17 ετών-, τη στιγμή που επιχειρούσαν να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες από τους πρώτους συλληφθέντες.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι 2 Αλβανοί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (ο 22χρονος που συνελήφθη και ο 33χρονος που καταζητείται), μαζί με έναν 32χρονο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει και δεύτερη εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Τρίπολη.

Οι 9 κλοπές που έχουν μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί έγιναν από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου του 2011. Σε 3 περιπτώσεις έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές ή χρήματα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, ενώ στις υπόλοιπες άρπαξαν χρήματα, κινητά και σε κάποιες περιπτώσεις κοσμήματα.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής και άλλων μελών στις 2 εγκληματικές οργανώσεις.

 


NEWSLETTER