Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 11:31

Μεσσηνία: Του πήρε 10.000 ευρώ με υποσχέσεις για παραγγελίες μέσω Ιντερνετ

Μεσσηνία: Του πήρε 10.000 ευρώ με υποσχέσεις για παραγγελίες μέσω Ιντερνετ

Με το πρόσχημα ότι δήθεν θα του παράγγελνε καινούργιο κινητό τηλέφωνο και άλλα πράγματα από το Ιντερνετ, ένας 20χρονος στο Στασιό Κυπαρισσίας εκμεταλλεύτηκε έναν 47χρονο συγχωριανό του και του πήρε 10.000 ευρώ.

Ο νεαρός, αλβανικής καταγωγής, είναι κάτοικος του χωριού και συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Τριφυλίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μετά από επιχείρηση που στήθηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο συλληφθείς από το Δεκέμβριο του 2016 έως και τη σύλληψή του είχε από κοντά τον Ελληνα συγχωριανό του και του έπαιρνε λεφτά δήθεν για αγορές πραγμάτων μέσω Ιντερνετ, τα οποία όμως ο παθών ποτέ δεν παρέλαβε. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, και αφού ο παθών άρχισε να αναρωτιέται τι γίνεται και αργούν οι παραγγελίες, ο 20χρονος τον κορόιδευε ότι είναι στα δικαστήρια με τους δήθεν προμηθευτές και ζητούσε κι άλλα λεφτά για... δικαστικά έξοδα. Οταν πια οι δικαιολογίες και οι προφάσεις του συλληφθέντα έπαψαν να πείθουν, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Ετσι το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί προσημείωσαν χαρτονομίσματα, τα οποία πήγε να τα παραλάβει ο νεαρός Αλβανός από το σπίτι του παθόντα και συνελήφθη.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του συλληφθέντα στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.