Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 15:28

8 δασικές πυρκαγιές στη Λακωνία λόγω κεραυνών

Γράφτηκε από την
8 δασικές πυρκαγιές στη Λακωνία λόγω κεραυνών

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι χθες, σημειώθηκαν έντονες βροχές και καταιγίδες στην περιοχή ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν συνολικά οκτώ (8) δασικές πυρκαγιές λόγω των πολλών κεραυνών και συγκεκριμένα στην Τ/Κ Καλλιθέας, στη θέση Μελάθριες της Τ/Κ Κεφαλά, στη θέση Κακόρεμα της Τ/Κ Βρεσθένων, στη θέση Μούσγα- Πλατύ Ποτάμι της Τ/Κ Βαμβακούς, στις θέσεις Πενταυλούς, Βάρδα και Αγία Κυριακή της Τ/Κ Τόριζας και στη θέση Καρυά της Τ/Κ Αγριάνων, χωρίς όμως να λάβουν διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Σπάρτης, καθώς και όμορων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λακωνίας, αποτελούμενες από δέκα πέντε (15) οχήματα με τριάντα (30) πυροσβέστες καθώς και τρία (3) πεζοπόρα τμήματα.

Σημειώνεται ότι στην κατάσβεση των ανωτέρω πυρκαγιών συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Σπάρτης και Καλαμάτας, η Πυρασφάλεια Καρυών Λακωνίας, η Πυρασφάλεια Βερροίων Λακωνίας, η Ειδική Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας του Μορφωτικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου των απανταχού Καστανιτσιωτών καθώς και μία (1) υδροφόρα του Δήμου Σπάρτης. Σημαντική ήταν και η συμβολή των πολιτών στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Συντονιστής του όλου έργου ήταν ο Αναπληρωτής Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχος Δημήτριος Μητσάκης.


NEWSLETTER