Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 09:03

Μεσσηνία: Τι “βλέπει” η Αστυνομία για την βεβήλωση νεκρού και τάφων στο Πλατύ

Μεσσηνία: Τι “βλέπει” η Αστυνομία για την βεβήλωση νεκρού και τάφων στο Πλατύ

 

Κανένας ύποπτος δεν φαίνεται να βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο της Ασφάλειας, η οποία βαδίζει με τη μέθοδο του αποκλεισμού.

Οπως για παράδειγμα να ήθελαν να κλέψουν κάτι από τους τάφους, αλλά και να μετείχαν σε κάποιο τελετουργικό, τύπου σατανιστών. Το σοκ πάντως της τοπικής κοινωνίας και της κοινής γνώμης πανελλαδικά είναι τεράστιο και αυτό φορτώνει τις αστυνομικές αρχές με πρόσθετο βάρος για γρήγορη εξιχνίαση. Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και έτσι η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με μήνυση κατ' αγνώστων αντέδρασε ο Δήμος Καλαμάτας απέναντι στους ιερόσυλους οι οποίοι βανδάλισαν τάφους και βεβήλωσαν το πτώμα γυναίκας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πλατύ. Τη μήνυση κατέθεσε χθες στην Ασφάλεια ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην "Ε" είπε ότι η δημοτική αρχή θεωρεί πολύ σοβαρό αυτό που έγινε και γι' αυτό κινήθηκε νομικά. Η βεβήλωση του πτώματος είναι μια ακραία πράξη που δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητη, και ο δήμος αντέδρασε ακαριαία με το που ενημερώθηκε σχετικά. Ο δήμαρχος πληροφόρησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα, ο οποίος πήγε από το ίδιο απόγευμα να δει τι είχε συμβεί και χθες έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές απάντησαν στις ερωτήσεις μας λέγοντας ότι δεν έχουν καταλήξει σε υπόπτους. Φαίνεται όμως να αποκλείουν πως οι βέβηλοι προτίθεντο να κλέψουν από τους τάφους, αλλά και να πρόκειται για κάποιο τελετουργικό. Παρ’ όλα αυτά, η βεβήλωση του πτώματος της γυναίκας την οποία έβγαλαν από το φέρετρο και τοποθέτησαν με προσοχή αντικριστά στον τάφο της, δεν σταματά να σοκάρει την κοινή γνώμη, και οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι ανάστατοι ζητώντας να βρεθούν οι υπαίτιοι. Οι υπόλοιποι πέντε τάφοι στους οποίους έσπασαν τις πλάκες και κατέστρεψαν ανήκαν σε άνδρες, ενώ ένας από αυτούς είχε μέσα κασέλα με οστά τα οποία έχυσαν μέσα στο μνήμα.

Αναστάτωση θυμίζουμε ότι προκάλεσαν και στην εκκλησία του νεκροταφείου, στην Αγία Τράπεζα και σε καντηλιέρι, και πέταξαν εικόνα. Μάλιστα χθες ο αντιδήμαρχος Γ. Φάβας κατέθεσε ότι προσπάθησαν να διαρρήξουν και το παγκάρι χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος περιέγραψε στην "Ε" τη μεγάλη αναστάτωση καθώς έφτανε στο νεκροταφείο. Εκεί βρήκε ήδη την Αστυνομία να συγκεντρώνει στοιχεία, και μαζεμένους και σοκαρισμένους τους συγγενείς και κατοίκους. Είπε ακόμα ότι οι δύο τάφοι, της  γυναίκας και ο άλλος με τα οστά νεκρών, είχαν ανοιχθεί, ενώ οι υπόλοιποι 4 είχαν υποστεί σπασίματα και καταστροφές.