Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 17:46

Ζητεί νέες θέσεις για την ΟΠΚΕ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ζητεί νέες θέσεις για την ΟΠΚΕ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

 

Αύξηση των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας ζητεί η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, προκειμένου όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “να είναι δυνατή η ενίσχυσή μας μέσω των ετήσιων τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων”.

Η αφορμή για την επαναφορά του αιτήματος των συνδικαλιστών (σ.σ. όπως και οι ίδιοι τονίζουν αποτελεί πάγιο αίτημά τους η αύξηση οργανικών θέσεων) ήταν η δήλωση που έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ότι “ενισχύεται η ΟΠΚΕ στο Δήμο Καλαμάτας με 10 επιπλέον αστυνομικούς, με διευθυντή και με δύο επιπλέον οχήματα”. Η δημοσιότητα που πήρε προκάλεσε την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι οποίοι χωρίς να κάνουν αναφορά στη δήλωση του δημάρχου, αλλά ερμηνεύοντας τα αναγραφόμενα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ως εκτίμηση για δέκα νέους αστυνομικούς στην οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Μεσσηνίας, σημειώνουν: “Το τελευταίο διάστημα, με διαταγή του διευθυντή της Δ.Α. Μεσσηνίας η ομάδα ΟΠΚΕ της Διευθύνσεως ενισχύθηκε με δέκα αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από άλλες υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας και σε καμία περίπτωση δεν είναι νέοι αστυνομικοί στην οργανική δύναμη της Διευθύνσεως, όπως αναγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο”. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, “σε συνάρτηση με τον μεγάλο αριθμό συναδέλφων που ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μεταναστευτικών ροών έχει αποδυναμώσει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού”. Επισημαίνουν μάλιστα ότι “η Ενωσή μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους τοπικούς φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία μας”, αλλά “η λύση ενός προβλήματος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί η ίδια πρόβλημα”.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι “όλα τα παραπάνω προβλήματα και όχι μόνο, παρουσιάστηκαν στον κ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη και προς τούτο υποβλήθηκε και σχετικό υπόμνημα. Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να εμμείνουμε στην πάγια θέση μας για αύξηση των οργανικών θέσεων της Διευθύνσεώς μας, προκειμένου να είναι δυνατή η ενίσχυσή μας μέσω των ετήσιων τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων”.

 

 


NEWSLETTER