Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 08:15

Ο συνταξιούχος αστυνομικός: Προφυλακίστηκε με την κατηγορία της συμμετοχής στη συμμορία

Ο συνταξιούχος αστυνομικός: Προφυλακίστηκε με την κατηγορία της συμμετοχής στη συμμορία

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο συνταξιούχος αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας που φέρεται -όταν ήταν εν ενεργεία- να έδινε πληροφορίες και να συμμετείχε ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον 3χρονο Κέρι και τον πατέρα του Φιλίπ Μεσάι, καθώς και το Σωτήρη Ψυχόπαιδα.

Την προφυλάκισή του αποφάσισε χθες το μεσημέρι το Δικαστικό Συμβούλιο -καθώς είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα- αναφορικά με την κατηγορία της συμμετοχής του ως μέλος στην οργάνωση. Η οργάνωση δρούσε στην Καλαμάτα κάνοντας εκβιασμούς και πουλώντας ναρκωτικά, αρχηγός της οποίας φέρεται να είναι γνωστός κακοποιός. 

Να θυμίσουμε πως αρχικά, σε βάρος του πρώην αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη για παροχή πληροφοριών στη συμμορία. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια όμως ασκήθηκε σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, με στοιχεία που προέκυψαν κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές. Παρέμεινε κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και μετά τη χθεσινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου θα οδηγηθεί στη φυλακή.

 

Κ.Δ.