Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 09:04

Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ

Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ


Μεσσήνιοι αναδείχθηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδροι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μετά τις προχθεσινές εκλογές πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ηλίας Αξιοτόπουλος (διοικητής Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας), αντιπρόεδρος ο Νίκος Αντωνόπουλος (υποδιοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας) και 2ος αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Σπαράγγης (Ασφάλεια Τρίπολης). Στη θέση του γενικού γραμματέα εξελέγη ο Χαράλαμπος Τετράδης (διοικητής Α.Τ. Λουτρακίου) και μέλη οι: Παναγιώτης Λυμπέρης (Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης) και Γιώργος Δούρος (Α.Τ. Κιάτου).
Ο κ. Αξιοτόπουλος, με δήλωσή του στην "Ε", μετά την εκλογή του, επισημαίνει την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών για την εξοικονόμηση προσωπικού και μεταξύ άλλων τονίζει πως "ο συνδικαλισμός στηρίζει και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων". Επισημαίνει τη μεγάλη σημασία της ανάδειξης των προβλημάτων του κλάδου και της διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα στέκεται στην έλλειψη οικονομικού κινήτρου για τους εργαζόμενους. Οπως λέει, μετά τα μέτρα του 2ου μνημονίου ο κλάδος έχει εξοντωθεί οικονομικά. "Εδώ πρέπει ν΄ αντισταθούμε" λέει και υπογραμμίζει πως "την ασφάλεια πρέπει να την απολαμβάνει κάθε πολίτης. Αλλά οι ιθύνοντες θα πρέπει να καταλάβουν πως η επικινδυνότητα της εργασίας μας ξεχωρίζει από άλλους κλάδους, γιατί διαφορετικά, ο αστυνομικός με την απαξίωση που νιώθει θα σηκώσει τα χέρια ψηλά".
Συνολικά ψήφισαν 75 αξιωματικοί. Για το Δ.Σ. έλαβαν: Ηλ. Αξιοτόπουλος 52, Νικ. Αντωνόπουλος 34, Χαρ. Τετράδης 31, Παν. Λυμπέρης 31, Παν. Γιάννου 30, Γ. Δούρος 27 και Γ. Σπαράγγης 24.
Υποψήφιοι εκπρόσωποι στα Συμβούλια Μεταθέσεων έλαβαν: Ηλ. Αξιοτόπουλος 46, Παν. Γιάννου 31, Ευάγγ. Πιπέρης 31, Γ. Σπαράγγης 25, Νικ. Βερβεσός 14.
Υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, έλαβαν: Ηλ. Αξιοτόπουλος 46, Παν. Λυμπέρης 29, Ευάγ. Πιπέρης 27.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή έλαβαν: Δήμητρα - Παρασκευή Βιολντζή 36, Αναστάσιος Δεληγιάννης 30, Ευάγγελος Δημητρίου 20.


Κ.Δ.