Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 17:10

Δύο νεκροί σε τροχαία τον Απρίλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Δύο νεκροί σε τροχαία τον Απρίλιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τον Απρίλιο, ενώ ένα τραυματίστηκε σοβαρά.

Εντεκα ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε ισάριθμα τροχαία ατυχήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, τον περασμένο μήνα τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν παραβιάσεις σήμανσης και προτεραιότητας. Οι περισσότερες επικίνδυνες παραβάσεις που καταγράφηκαν, ήταν για υπερβολική ταχύτητα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο, συγκροτήθηκαν 245 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 5.416 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 16 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 399 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 220 για υπερβολική ταχύτητα, 33 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 28 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 19 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 20 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 11 για παραβίαση σηματοδότη, 58 για ΚΤΕΟ, 1 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 5 για αντικανονικούς ελιγμούς, 4 για αντικανονικό προσπέρασμα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Με βάση την ίδια ενημέρωση, η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Οταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι: Πρέπει να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας. Σε περίπτωση που οδηγούμε ή είμαστε συνεπιβάτες σε μοτοσυκλέτα, να φοράμε πάντα κράνος. Τοποθετούμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας και τους φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας. Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα. Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματάμε πάντα στο STOP και δίνουμε προτεραιότητα. Δεν παραβιάζουμε ποτέ τα όρια ταχύτητας. Δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε. Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Πριν ξεκινήσουμε για ταξίδι ελέγχουμε το όχημα που θα οδηγήσουμε.


NEWSLETTER