Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 06:56

Αφρικανοί κορόιδεψαν Σπαρτιάτη: Απίστευτη απάτη με βερνίκι για... ευρώ

Γράφτηκε από την

Μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης έστησαν σε βάρος 48χρονου Σπαρτιάτη 4 αλλοδαποί (τρεις Νιγηριανοί και μια Σουδανή, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες), οι οποίοι τον έπεισαν ότι υπάρχει ειδικό βερνίκι, που μπορεί να μετατρέψει ομοιώματα χαρτονομισμάτων σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, οι εμπλεκόμενοι στην απάτη απέσπασαν από τον ανυποψίαστο άνδρα συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ η Σουδανή και ένας από τους Νιγηριανούς συνελήφθησαν προχθές.

Θύματα παρόμοιας απάτης, που στήνουν επίδοξοι “αλχημιστές”, έχουν πέσει κι άλλοι σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά στην Πελοπόννησο δεν είχε καταγραφεί ξανά κάτι ανάλογο, με απατεώνες να υπόσχονται την δημιουργία χαρτονομισμάτων από ειδικά μελάνια ή βερνίκια. Σύμφωνα με την Aστυνομία, οι 4 απατεώνες προσέγγισαν τον παθόντα στις αρχές Δεκεμβρίου προφασιζόμενοι τους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων. Τον έπεισαν ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν και με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που θα τους προσκόμιζε, μπορούσαν να αποχρωματίσουν ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στη συνέχεια προφασίστηκαν ότι οι δύο συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ζητώντας τηλεφωνικά από τον παθόντα χρήματα για την αμοιβή του δικηγόρου που δήθεν είχε αναλάβει την υπεράσπιση των συντρόφων τους. 

Η σύλληψη της Σουδανής και του Νιγηριανού έγινε προχθές στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού που είχε κλειστεί έτσι ώστε ο 48χρονος, που είχε ήδη δώσει 70.000 ευρώ, να τους δώσει επιπλέον χρηματικό ποσό για την αμοιβή του δικηγόρου.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά για τον αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων, μπουκαλάκια με άγνωστο υγρό για τον αποχρωματισμό και χαρτονομίσματα που προσομοιάζουν με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα.