Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 10:29

Παπάς της Μητρόπολης Μάνης πούλησε ψεύτικα διαμάντια!

Γράφτηκε από την
Παπάς της Μητρόπολης Μάνης πούλησε ψεύτικα διαμάντια!

Σε απαγόρευση κάθε ιεροπραξίας τέθηκε άμεσα από την Μητρόπολη Μάνης ο ιερέας που προσπάθησε, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, να πουλήσει σε κοσμηματοπώλη στην Αττική διαμάντια δήθεν μεγάλης αξίας, που αποδείχθηκαν “μαϊμούδες”.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη ασκηθεί σε βάρος του εκκλησιαστική - κανονική δίωξη.
Ο ιερέας, του οποίου οι κινήσεις εντός του κοσμηματοπωλείου έχουν καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας, παραμένει άφαντος μετά την πράξη του.
Οπως αποκάλυψε το zougla.gr, έπειτα από σχετική καταγγελία, ο ιερέας προσέγγισε ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας στη Νίκαια στις αρχές Αυγούστου και κατάφερε να του πουλήσει διαμάντια, τα οποία δήθεν ανήκαν στην Μητρόπολη Μάνης, αποσπώντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα επρόκειτο για αντίγραφα, τόσο υψηλής ακρίβειας και εξαιρετικής ποιότητας, που κατάφεραν να ξεγελάσουν ακόμη και τον επαγγελματία κοσμηματοπώλη.
Επικαλέστηκα μάλιστα την δήθεν άσχημη οικονομική κατάσταση της Μητρόπολης Μάνης, που οδήγησε στην… εκποίηση των διαμαντιών.
Ο κοσμηματοπώλης όμως στη συνέχεια έστειλε τα… διαμάντια σε ειδικό γεμολογικό εργαστήριο για να εκδοθεί πιστοποιητικό γνησιότητας και έτσι ξεσκεπάστηκε η απάτη, καθώς προέκυψε ότι ήταν πιστά αντίγραφα, αλλά όχι γνήσια διαμάντια.
Ο κοσμηματοπώλης υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ιερέα, ο οποίος όμως αναζητείται, καθώς δεν έχει δώσει σημεία ζωής το τελευταίο διάστημα, ούτε στη μονή που ιερουργεί.


NEWSLETTER