Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 07:12

Η Αστυνομία βρήκε κλοπιμαία στην Κυπαρισσία μετά την προσαγωγή 7 Ρουμάνων

Γράφτηκε από τον
Η Αστυνομία βρήκε κλοπιμαία στην Κυπαρισσία μετά την προσαγωγή 7 Ρουμάνων

Μεγάλη επιτυχία για το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, το όποιο κατάφερε -όπως όλα δείχνουν- να εξαρθρώσει μεγάλη σπείρα διαρρηκτών που είχαν ρημάξει την περιοχή. Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές 7 ατόμων ρουμανικής υπηκοότητας, ενώ στις κατ’ οίκον έρευνες που έκαναν βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων τα οποία κατασχέθηκαν και ήδη από χθες το απόγευμα άρχισαν να αποδίδονται στους κατόχους τους οι οποίοι τα αναγνωρίζουν.

 

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας με επικεφαλής τον διοικητή Γεώργιο Κρυοβρυσαλάκη και τη συνδρομή της Β' ΟΠΚΕ παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, με συντονισμένες κινήσεις έκαναν έρευνες σε 4 σπίτια όπου διέμεναν Ρουμάνοι, βρίσκοντας πληθώρα αντικειμένων τα οποία όλα δείχνουν πως είναι προϊόντα κλοπών. 

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν ένα σπίτι κοντά στην περιοχή του γηπέδου Κυπαρισσίας, ένα στην περιοχή Μούσγα κοντά στις γραμμές του τρένου επίσης στην Κυπαρισσία, ένα στο Μεμί και ένα στο Καλό Νερό. Αποτέλεσμα των ερευνών αυτών ήταν σε δύο από τα σπίτια να βρεθεί πολύ μεγάλος αριθμός αντικειμένων και να συλληφθούν 7 άτομα, ηλικίας από 20 έως 50 ετών.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν είναι: 4 αλυσοπρίονα, 3 ηλεκτρογεννήτριες, 1 βενζινομηχανή, 3 γεννήτριες, 2 χλοοκοπτικά, 2 ποδήλατα, 6 φιάλες υγραερίου, 2 φορητοί υπολογιστές, χρυσαφικά, 230 ευρώ, ηχεία home cinema, 1 εντοιχιζόμενη ηλεκτρική κουζίνα, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, πολύ μεγάλος αριθμός εργαλείων, αντικείμενα που υπάγονται στο νόμο περί όπλων όπως μαχαίρια, τσεκούρια, αλλά και ένας μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (teaser).

Από τα 7 άτομα που έχουν προσαχθεί ο ένας καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Από το Α.Τ. Κυπαρισσίας καλούνται όσοι έχουν πέσει θύμα κλοπής να περάσουν από το Τμήμα προκειμένου να αναγνωρίσουν τυχόν αντικείμενα που έχουν χάσει. Φαίνεται πάντως ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν είναι προϊόντα κλοπών που είχαν γίνει στην περιοχή -ίσως και σε άλλες κοντινές περιοχές- εδώ και πάνω από 1 χρόνο τώρα.

 


NEWSLETTER