Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 08:30

Μεγάλη ηλεκτρονική κλοπή με θύμα Καλαματιανό

Μεγάλη ηλεκτρονική κλοπή με θύμα Καλαματιανό

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε Καλαματιανός, καθώς απατεώνες σήκωσαν μεγάλα ποσά από το λογαριασμό του με e-banking, για να αγοράσουν ακριβά προϊόντα.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, έχει υποβληθεί μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τη διαλεύκανσή της έχει αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι απατεώνες υπέκλεψαν τα δεδομένα του κινητού του θύματος, δήλωσαν απώλειά του και προχώρησαν στην καταστροφή του. Με τα δεδομένα που είχαν, από άλλο κινητό παραβίασαν το e-banking και έκαναν αγορές iphone και άλλων ακριβών ηλεκτρονικών προϊόντων από ελληνικές κι εταιρείες του εξωτερικού.
Οι παράξενες αυτές κινήσεις και αγορές κίνησαν το ενδιαφέρον της τράπεζας, που ειδοποίησε τον πελάτη της, ο οποίος δεν είχε καμία ιδέα κι έσπευσε να ακυρώσει την κάρτα και να περισώσει ό,τι πρόλαβε από το λογαριασμό του.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η τράπεζα είναι πολύ συνεργάσιμη και θα επιστρέψει χρήματα στον πελάτης της - θύμα, όπως συνεργάσιμες είναι και οι ελληνικές εταιρείες.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητεί τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των απατεώνων.