Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 08:11

Καλαμάτα: Πήγε να πουλήσει τρέιλερ και του άδειασε το λογαριασμό ο αγοραστής

Γράφτηκε από την

Θύμα απάτης από έναν 23χρονο Χαλκιδαίο, ο οποίος φέρεται να πήρε από τον τραπεζικό του λογαριασμό 2.860 ευρώ, έπεσε ένας Καλαματιανός που είχε βάλει αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, για να πουλήσει ένα τρέιλερ.

Αυτό έγινε πριν από μερικές μέρες, και ο Χαλκιδαίος κατηγορείται ότι σήκωσε τα λεφτά από ΑΤΜ στις 10 του μήνα, με κωδικό που του έδωσε το ίδιο το θύμα, αφού κατάφερε να τον πείσει ότι δήθεν θα κατέθετε μέσω ebanking τα 600 ευρώ που είχαν συμφωνήσει για την αγορά του τρέιλερ.

Ο 30χρονος Καλαματιανός το κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας, που έφτασε γρήγορα στα ίχνη του απατεώνα και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Πιο αναλυτικά, ο 23χρονος επικοινώνησε με το θύμα απάτης όταν είδε την αγγελία και προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το τρέιλερ. Αφού συμφώνησαν, ο απατεώνας τον έπεισε ότι μπορεί να βάλει λεφτά στον λογαριασμό του παθόντα μέσω ebanking, από το ΑΤΜ τράπεζας. Ο παθών τού έδωσε λοιπόν τον κωδικό για την εφαρμογή τράπεζας που επιτρέπει την ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ χωρίς τη χρήση κάρτας, ώστε ο άλλος (ο απατεώνας) να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την κατάθεση των χρημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μέθοδος αυτή καθόλου σπάνια δεν είναι, αλλά εφαρμόζεται κατά περιόδους και ανά περιοχές, οπότε απατεώνες με παρόμοιους τρόπους αποσπούν τους κωδικούς για την ανάληψη από ΑΤΜ μέσω της αναφερόμενης εφαρμογής, από απλούς πολίτες ή και επαγγελματίες.

Ν.Κ.