Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 22:17

Πελοπόννησος: Στην Τρίπολη ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχ. Καραμαλάκης

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Στην Τρίπολη ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Μιχ. Καραμαλάκης

Σειρά συναντήσεων και επαφών στην Τρίπολη είχε σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

 

Τον Αρχηγό, υποδέχθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας. Ακολούθησαν συσκέψεις με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και τους βοηθούς αυτών καθώς και με τους διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.

Ο κ. Καραμαλάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών και τους πολίτες των περιοχών αυτών. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείρισή τους.

Συγκεκριμένα ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους οι αστυνομικοί, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών και της κοινωνικής ανάπτυξης. Επεσήμανε ακόμα τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, μέσω του εφοδιασμού των Υπηρεσιών με νέα μέσα και σύγχρονη τεχνολογία καθώς και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό.

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Πελοποννήσου, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Αρκαδίας, των Πολιτικών Υπαλλήλων Πελοποννήσου καθώς και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αρκαδίας.

Ο αντιστράτηγος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, ενώ επιβεβαίωσε τη στήριξή του σε κάθε αστυνομικό, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι καθημερινά καταβάλλεται προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και σημείωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποίησε και σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς.

Αρχικά, μετέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τις αστυνομικές υπηρεσίες και η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με νέα περιπολικά οχήματα, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Τρίπολη.

Τέλος, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Τρίπολης όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κώστα Τζιούμη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο πεδίο αρμοδιοτήτων των δύο φορέων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER