Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 16:15

Το DNA "μίλησε": Η Μόνικα Γκιους είναι η γυναίκα, που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την

Η Μόνικα Γκιους είναι η γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη κάτω από το τσιμέντο της αυλής σπιτιού, στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας.

Η ανάλυση του DNA της σορού στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την 42χρονη αγνοούμενη από τη Ρουμανία. Ωστόσο και επειδή όλα συνηγορούσαν στην εκδοχή της δολοφονίας της από τον ομοεθνή σύντροφό της μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο και βρέθηκε θαμμένη, οι δικαστικές αρχές Κυπαρισσίας εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ο σύντροφός της την κακοποιούσε συστηματικά, ενώ ο ίδιος έφυγε βιαστικά για τη Ρουμανία μετά την εξαφάνισή της. Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη τον εντόπισε μετά την ανεύρεση του πτώματος στην Ολλανδία και μίλησε μαζί του - ενώ πλέον θεωρείται ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του από τις Αρχές.

Εν τω μεταξύ από την μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε πως εκείνη την περίοδο ο σύντροφος της Μόνικας είχε προμηθευτεί τσιμέντο από κατάστημα οικοδομικών υλικών της περιοχής.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν εξαχθεί ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο που δολοφονήθηκε ή αν δολοφονήθηκε η Μόνικα Γκιους, καθώς δεν προέκυψαν τέτοια στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη. Τα αίτια του θανάτου της ίσως προκύψουν από τα δείγματα που πάρθηκαν για να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παράλληλα διεξάγεται έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές και για τις συνθήκες θανάτου μίας πρώην συντρόφου του καταζητούμενου, που το 2014 είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.