Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 09:04

Μεσσηνία: Φυτεία με 119 δέντρα χασίς στο Σουληνάρι

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Φυτεία με 119 δέντρα χασίς στο Σουληνάρι

Εως τα 2,8 μέτρα είχαν φτάσει τα 119 δέντρα χασίς που βρήκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την Κυριακή μέσα σε ένα λόγγο κοντά στο Σουληνάρι, στην περιοχή Κρυόβρυση ή Κριθαράκια.

Σε ένα αποξηραντήριο φτιαγμένο με νάιλον μέσα στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον 126 φυτά χασίς τα οποία αποξήραιναν οι καλλιεργητές, καθώς και μια ποσότητα 6,05 γραμ. φούντα, ανακατεμένη με φύλλα και κλώνους. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας οι οποίοι διέμεναν εκεί και, όπως φαίνεται από τα σκουπίδια και τα αντικείμενα που άφησαν πίσω τους, την εγκατέλειψαν βιαστικά.

Μεταξύ των ευρημάτων είναι ρούχα, συσκευασίες τροφίμων, τα λάστιχα ποτίσματος και μια βενζινοκίνητη αντλία νερού. Για τις ανάγκες του ποτίσματος χρησιμοποιούσαν μια αυτοσχέδια δεξαμενή που βρισκόταν σε απόσταση 60 μέτρων από το χώρο της καλλιέργειας. Συγκεκριμένα είχαν φτιάξει μια γούρνα χωρητικότητας 1 κυβικού μέτρου και είχαν στρώσει μέσα νάιλον για να συγκρατεί το νερό.

Η περιοχή όπου βρέθηκε η φυτεία είναι ένας λόγγος σχεδόν αδιαπέραστος. Οι καλλιεργητές είχαν καθαρίσει ένα κομμάτι 100 τ.μ. όπου φύτεψαν τα δέντρα χασίς και είχαν ξεκινήσει τη συγκομιδή, πριν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών φτάσουν να την εντοπίσουν, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες.   


NEWSLETTER