Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 17:45

Δολοφονία στο Τζάνε Πεταλιδίου: Αφαίρεσαν την επιμέλεια των 3 παιδιών

Γράφτηκε από την
Δολοφονία στο Τζάνε Πεταλιδίου: Αφαίρεσαν την επιμέλεια των 3 παιδιών

Σε κοινωνική δομή στην Αθήνα μεταφέρθηκαν μετά από εισαγγελική εντολή τα 2 μωρά της και η μικρή κόρη του συντρόφου της 23χρονης, που τον περασμένο Φεβρουάριο προφυλακίστηκε μαζί με τον πεθερό και το γαμπρό της ως συναυτουργός στη στυγερή δολοφονία και τη ληστεία του 73χρονου συνταξιούχου στο Τζάνε Πεταλιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε”, η εντολή για την αφαίρεση προσωρινά από τους γονείς τής επιμέλειας των 3 παιδιών δόθηκε από την εισαγγελέα Καλαμάτας λόγω των συνθηκών στο οικογενειακό περιβάλλον. Τα παιδιά στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου μεταφέρθηκαν αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την ολοκλήρωση των αναγκαίων εξετάσεων από τους γιατρούς. Εκεί παρέμειναν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε βρέθηκε φιλοξενία σε δομή. Είχε προηγηθεί έρευνα από κοινωνική λειτουργό και διαπιστώθηκε ότι τα 2 μωρά της οικογένειας και το μεγαλύτερο κορίτσι ζούσαν σε ένα σπίτι που δεν μπορούσε να τους προσφέρει ασφάλεια και επαρκή φροντίδα, καθώς η οικογένεια αντιμετώπιζε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, που δυσχέραινε τις συνθήκες ζωής των τριών παιδιών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εν λόγω οικογένεια είχε επανειλημμένα κατά το παρελθόν απασχολήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ζούσε με τα επιδόματα που τους δίνονταν για τα παιδιά από την Πρόνοια του Δήμου Πύλου - Νέστορος και κάποια μεροκάματα που έκαναν.

Η 23χρονη μητέρα των 2 από τα 3 παιδιά έχει αρνηθεί κάθε συμμετοχή στο έγκλημα και τη ληστεία, ενώ ο 38χρονος σύντροφός της (και πατέρας των τριών παιδιών) είχε ομολογήσει κατά την προανάκριση τη συμμετοχή του, για να μην εμπλακεί η ίδια. Όμως από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως ο 38χρονος δεν ήταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά η νύφη της οικογένειας και σύντροφός του.

Ν.Κ.


NEWSLETTER