Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 09:04

Καλαμάτα: Πυροσβέστης καλλιεργούσε χασίς σε δωμάτιο σπιτιού!

Γράφτηκε από την

Σε μονοκατοικία μέσα στην πόλη της Καλαμάτας μεγάλωνε ένας 55χρονος εν ενεργεία πυροσβέστης 8 φυτά χασίς υδροπονικής καλλιέργειας έως 1,20 μέτρα.

Επίσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας βρήκαν και 6 φιντάνια χασίς ύψους έως 20 εκατοστών, τα οποία μεγάλωνε υπό τις ίδιες συνθήκες εσωτερικού θερμοκηπίου.

Πιο αναλυτικά, ο συλληφθείς σε ένα χώρο 6 τ.μ. εντός του σπιτιού είχε οργανώσει και εξοπλίσει ένα εργαστήριο-φυτώριο χασίς. Προστατευμένο με νάιλον από τον υπόλοιπο χώρο διέθετε σύστημα εξαερισμού και κατάλληλες συνθήκες τεχνητού φωτισμού, ενώ είχε επιτύχει και σταθερό περιβάλλον υγρασίας με τη χρήση ανεμιστήρα, αφυγραντήρα και θερμομέτρων. Τα 8 φυτά, που ξεκινούσαν από 70 εκατοστά και κάποια είχαν ήδη “φουντιάσει”, από τα συνολικά 14 που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί, τα καλλιεργούσε σε γλάστρες τις οποίες είχε τοποθετήσει πάνω σε άλλες αναποδογυρισμένες άδειες γλάστρες, ενώ τα 6 φιντάνια οι αστυνομικοί τα βρήκαν φυτεμένα σε ένα πλαστικό κουτί προβλάστησης.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τη μονοκατοικία έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών ότι γίνεται σε αυτή υδροπονική καλλιέργεια χασίς. Ο υδροπονικός εξοπλισμός κατασχέθηκε, όπως και τα φυτά, ενώ σήμερα ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθεί.