Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 08:34

Καλαμάτα: Συλλήψεις Γεωργιανών για κλοπές με λεία άνω των 23.000 ευρώ

Γράφτηκε από την

Με λεία που ξεπερνά τις 23.000 ευρώ έφυγαν από την Καλαμάτα, όπου είχαν κατέβει την περασμένη Πέμπτη για κλοπές από την Αθήνα, δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες με αυτοκίνητο που το είχε νοικιάσει μια συνεργάτιδα και ομοεθνής τους.

Οι δύο άνδρες, ένας 37χρονος και ένας 38χρονος, καθώς και μια 37χρονη ομοεθνής τους συνελήφθησαν την επομένη το απόγευμα στην Αθήνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και μια απόπειρα κλοπής.

Οι συλλήψεις των τριών συνεργών έγιναν σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ακρόπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Η γυναίκα κατηγορείται ότι συνέδραμε στη δράση της εγκληματικής ομάδας νοικιάζοντας με τα στοιχεία της το αυτοκίνητο από το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, η οποία βασίστηκε και σε βιντεοληπτικό υλικό, προέκυψε ότι οι Γεωργιανοί διαρρήκτες στο 4ωρο πέρασμά τους από την Καλαμάτα “χτύπησαν” αρχικά ένα διαμέρισμα ανοίγοντας την κύρια είσοδο και αφού έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα αξίας, πέρασαν στο γειτονικό μπαλκόνι και μπήκαν στο δίπλα διαμέρισμα από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Εκεί στάθηκαν παραπάνω από… τυχεροί, καθώς έκλεψαν μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και εξοπλισμό αξίας συνολικά 4.500 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.

Σε άλλη πολυκατοικία της Καλαμάτας  αφού διέρρηξαν με ειδική τεχνική την κύρια είσοδο διαμερίσματος του 2ου ορόφου, έκλεψαν από μέσα 6.800 ευρώ σε μετρητά, 2.400 λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά αξίας 8.500 ευρώ.

Κατά την έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων στην Αθήνα, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάποια από τα κλοπιμαία, ωστόσο ανακάλυψαν 2 αποδείξεις από ενεχυροδανειστήρια, καθώς και το χρηματικό ποσό των 38 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.