Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 22:17

Μεσσηνία: Το ελικόπτερο εντόπισε... χασισοδάσος στο Ραπτόπουλο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το ελικόπτερο εντόπισε... χασισοδάσος στο Ραπτόπουλο

Συνολικά 3.127 δενδρύλλια χασίς ξεριζώθηκαν σήμερα από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας στο οροπέδιο της Μάλης, κοντά στο Ραπτόπουλο Τριφυλίας.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε πετάξει στη συγκεκριμένη περιοχή το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Για τη φυτεία δεν συνελήφθησαν οι καλλιεργητές.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ προσέγγισαν στην ορεινή περιοχή “Νησάκια” τη μεγάλη χασισοφυτεία με τα 3.127 δέντρα, στο οροπέδιο της Μάλης. Η φυτεία εκτεινόταν σε 7 στρέμματα και 11 ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μικρά μονοπάτια, με τα φυτά διαφόρων ποικιλιών (κυρίως πολυκλαδικά και νανάκια) ύψους έως 2,7 μέτρα να είναι σε διάφορες φάσεις ωρίμανσης.

Οι καλλιεργητές οι οποίοι έμεναν μέσα στη χασισοφυτεία (και προφανώς έφυγαν βιαστικά, γιατί παράτησαν πίσω τα πάντα, από καλλιεργητικό εξοπλισμό και... κατσαρολικά, μέχρι προσωπικά αντικείμενα) είχαν εγκαταστήσει σε καίρια σημεία αυτοσχέδιες σκηνές, τόσο για την εποπτεία της φυτείας, όσο και της ευρύτερης περιοχής. Για το πότισμα έκλεβαν νερό από κεντρικό αγωγό άρδευσης, καθώς και από παραπλήσιο ρέμα. Με λάστιχα που είχαν διασκορπίσει ώστε να περνούν από κάθε ρίζα, πότιζαν στη συνέχεια τα φυτά, ενώ είχαν φτιάξει και περιφράξεις με κλαδιά δέντρων και σύρμα για να κρατάνε μακριά από τη φυτεία τα ζώα.


NEWSLETTER