Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 08:49

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες ως διακινητές μεταναστών

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες ως διακινητές μεταναστών

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες ως διακινητές των 27 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διασώθηκαν τις βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας από το ερευνητικό σκάφος “Oceanic Sirius”, σημαίας Νορβηγίας, 54 ν.μ. νοτιοδυτικά της Μεθώνης, και έφτασαν το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.  

Οι κατηγορούμενοι ως διακινητές, 2 Ιρανοί ηλικίας 30 και 33 χρονών, οδηγήθηκαν χθες Παρασκευή στην ανακρίτρια Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, με την επιβαρυντική περίσταση της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο των 27 μεταφερόμενων: 7 ανδρών, 18 εφήβων, μιας γυναίκας και ενός αγοριού.   

Από τους μεταφερόμενους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησής τους από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας, οι 9 αφέθηκαν ελεύθεροι (5 ανήλικοι με τους 3 ενήλικους κηδεμόνες τους, καθώς και ο μικρός γιος τού ενός εκ των δύο κατηγορουμένων), ενώ για τους υπόλοιπους 6 ενηλίκους κινήθηκε από τις αστυνομικές αρχές η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία απέλασής τους.   

Ν.Κ.