Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 09:05

Απολογείται σήμερα για την επίθεση με ακουαφόρτε

Γράφτηκε από την
Απολογείται σήμερα για την επίθεση με ακουαφόρτε

 

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να απολογηθεί ο 50χρονος που ομολόγησε ότι επιτέθηκε με ακουαφόρτε στην 49χρονη πρώην σύζυγό του και μητέρα των 4 παιδιών τους τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης.

Ο άνδρας παραφύλαγε στο σκοτάδι την παθούσα και όταν αυτή στις 4 το πρωί πήγε για να ανοίξει το καθαριστήριο όπου δούλευε, την αιφνιδίασε. Ο καθ’ ομολογία δράστης οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην εισαγγελέα Καλαμάτας και τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι στην ανακρίτρια. Κατά την ανακριτική διαδικασία την παθούσα αναμένεται να εκπροσωπήσει πληρεξούσιος δικηγόρος για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σχεδίασε με λεπτομέρεια κάθε του κίνηση. Ο ίδιος παρουσιάζεται μεταμελημένος και διατεθειμένος να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο και μέσο στο θύμα του, ώστε να ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα όρασης από το χημικό έγκαυμα που προκάλεσε το οξύ στο δεξιό της μάτι. Θυμίζουμε ότι ο δράστης της επίθεσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του προσπάθησε αρχικά με ένα πανί εμποτισμένο στο υδροχλωρικό οξύ να της κλείσει το στόμα και τη μύτη. Η παθούσα αντιστάθηκε σθεναρά και αυτός της πέταξε στο πρόσωπο το οξύ από ένα μπιτόνι και εξαφανίστηκε, ενώ αργότερα πήγε στο νοσοκομείο για… να δει την πρώην σύζυγό του και προσήχθη από τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια, όπου πολύ αργότερα ομολόγησε περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς εκτέλεσε το σχέδιό του.


NEWSLETTER