Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 20:25

Καλαμάτα: Σοβαρός τραυματισμός 45χρονης σε τροχαίο λόγω αδέσποτων σκυλιών

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Σοβαρός τραυματισμός 45χρονης σε τροχαίο λόγω αδέσποτων σκυλιών

Μια 45χρονη γυναίκα στην Καλαμάτα καταγγέλλει ότι δύο αδέσποτα σκυλιά όρμησαν πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε και την έριξαν κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να λιποθυμήσει.

Αυτό, όπως είπε η Εφη Παναγκάκη μιλώντας στην “Ε” μέσα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου νοσηλεύεται, συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας στην Αρτέμιδος, στο ύψος του κόμβου της Νέας Εισόδου Καλαμάτας. Η γυναίκα επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της και όπως η ίδια περιέγραψε “ξαφνικά δύο σκυλιά με ορμή και επιθετικότητα ορμούν καταπάνω μου και με ρίχνουν κάτω…”.

Από εκεί και πέρα λέει ότι δεν θυμάται πολλά γιατί λιποθύμησε και όταν άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις της ήταν ήδη μέσα στο ασθενοφόρο, που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η ίδια περιγράφει ότι χτύπησε πολύ άσχημα στην αριστερή της πλευρά και το πρόσωπο, και δεν θυμάται αν την δάγκωσε κάποιο από τα σκυλιά. Η διακομιδή της στο Παναρκαδικό κρίθηκε αναγκαία γιατί υπέστη κάταγμα ζυγωματικού οστού και θα χρειαστεί ανάταξη. Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της Αστυνομίας, το περιστατικό έχει καταγραφεί από την Τροχαία Καλαμάτας ως ανατροπή δικύκλου -ενώ ερευνάται πώς προκλήθηκε το ατύχημα και πώς εμπλέκονται σε αυτό τα σκυλιά, που η παθούσα ανέφερε εξαρχής ότι είδε και στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς. 

Πάντως η αναπαραγωγή του περιστατικού από τοπικά sites ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων από πολίτες για τις ευθύνες του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Με πολλούς να επισημαίνουν ότι παρά τα κονδύλια που εισπράττει ο δήμος για αυτό το σκοπό από την Πολιτεία και τις υποχρεώσεις που έχει εκ του νόμου, το πρόγραμμα το οποίο “τρέχει” για τα αδέσποτα έχει αποδειχθεί ελλιπές και αναποτελεσματικό στην πράξη.

Ν.Κ.

(Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό της παθούσας στο Facebook)


NEWSLETTER